Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

CEYKAD’dan farkındalık oluşturan ‘8 Mart’ kutlaması

CEYKAD’dan farkındalık oluşturan ‘8 Mart’ kutlaması
2

Cesur Yürekli Kadınlar Derneği (CEYKAD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde farkındalık oluşturan bir etkinliğe imza attı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- Defne Davet’te gerçekleştirilen etkinliğe, ellerinde ‘Sevgiyi çoğaltalım ki dünya düzelsin’, ‘Öldüren sevgi istemiyoruz’, ‘Haklı şiddet yoktur’ gibi sloganların yazılı olduğu pankartlarla katılan CEYKAD üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların gündelik hayatta yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

“SORUNLARLA YILMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan ve kadınların gündelik hayatlarında yaşadığı sorunlara dikkat çeken CEYKAD Başkanı Hülya Cihan, “Önümüzde bütün bu sorunlarla mücadele edecek uzun yıllar ve kat edecek uzun yollar var ama bizler Kadınız ve gücümüzün farkında olarak yılmadan devam edeceğiz” dedi.

SAVAŞIN GÖLGESİNDE

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, bu yıl salgının yanı sıra ve savaşın da gölgesinde yaşandığına vurgu yapan Hülya Cihan, “Savaşla mücadele etmeye çalışan kadınların acıları ve mağduriyeti sürerken, sosyal medyada kadına şiddetin bir başka boyutu daha yaşanmakta, kadınlar cinsiyetçi ve eril söylemlere maruz bırakılarak rencide edilmektedir. Ama dünyanın neresinde olursa olsun biz kadınlar, bu gölgeye, bu karanlığa bir güneş gibi doğacağız. Tıpkı geçmişte olduğu gibi” diye konuştu.

KEMİKLEŞEN SORUNLAR SÜRÜYOR

Kadınlara karşı işlenen suçların ve kadınların maruz kaldığı kemikleşmiş sorunların aynı şekilde devam ettiğini dile getiren CEYKAD Başkanı Hülya Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önceki yıllarda olduğu gibi kadınların kemikleşen sorunları devam etmekte; kadına fiziksel ve psikolojik şiddet, fırsat eşitsizliği, ayrımcılık, aile baskısı ve cinsel suçlar gibi sayısız sorun yaşatılıyor. Biz de diyoruz ki; yalnız değilsiniz ve hiçbir zaman yalnız olmayacaksınız. Önümüzde bütün bu sorunlarla mücadele edecek uzun yıllar ve kat edecek uzun yollar var ama bizler Kadınız ve gücümüzün farkında olarak yılmadan devam edecek, hep birlikte ’Kadının Sesi’ olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.