Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C

Çatı Yaşam Hattı Hayat Kurtarır!

Çatı Yaşam Hattı Hayat Kurtarır!
2

Yaşam hatları, yüksekte çalışırken iş güvenliği ve ergonomide önemli bir rol oynar. Yüksek irtifa operasyonları sırasında meydana gelebilecek ölümle sonuçlanan kazaları önlemek, işveren ve işçilerin maddi ve manevi kayıplara uğramasını önlemek için kullanılır. Yaşam çizgileri yatay ve dikey olarak iki farklı guruba ayrılır.

Kurumsal Web Tasarım

Genellikle çatılar, depolar, fabrikalar ve çok yüksekte çalışma gerektiren diğer yerler için kullanılır. Yatay yaşam hattı EN 795:2012’ye uygun olması gerekmektedir. Yatay yaşam hattı esasen düşme tehlikesinin başladığı, tel halatın boşluğa yakın kenar boyunca kurulduğu ve ankrajdan geçerken düşme önleyici ekipmanın çıkarılmadığı sistemdir. Yaşam hattı kurulumu profesyonel bir montaj ekibi ile yapılmalıdır. Sistemin tüm parçaları paslanmaz çelik olmalı ve EN 795’e göre test edilmelidir. Try mühendislik firmamız da tüm bu gerekenler profesyonel personeller tarafından yapılmaktadır. İş güvenliğine dair tüm sertifikalara ve gerekliliklere sahip olan firmamız yaşam hatları kurma da oldukça başarılıdır.

Dikey Yaşam Hattı ve Yatay Yaşam Hattı

Gıda işlemede alım ve iletim antenleri, sivil ve askeri haberleşme kuleleri, iletim ve dağıtım şebekesi kuleleri, silolardaki enerji santralleri kurulumu ile telekomünikasyon sektöründe yüksekte faaliyet gösteren tüm alanlar, yüksek binalar, meydanlar, merdivenler, ağlar ve tekel kuleleri, yenilenebilir enerji rüzgâr türbinlerinin bakımında yük kontrol ünitesi bir rüzgâr enerjisi kaynağıdır. Güvenli bir iniş ve iniş sağlamak için özellikle yüksekte çalışan ve bakım ve montaj işi yapan kişiler için uygundur. Bu uygunluğa sahip olan yaşam hattı dikey yaşam hattıdır. Özellikle çatı yaşam hattı dikey yaşam hatları ile de yatay yaşam hatları ile de kurulmaktadır.

Tüm bu malzemeler ve yaşam hatları hakkında detaylı bilgi almak için web sitemiz olan trymuhendislik.com ‘a tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.