Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliler ve asgari ücretliler yüksek zam alacak

Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliler ve asgari ücretliler yüksek zam alacak
2

Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliler ve asgari ücretliler yüksek zam alacak…. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirliler, emekliler, EYT’liler, çiftçi ve memurlara olabildiğince yüksek zam çalışma yapılması talimatı verdi. Düzenlemelerin gerçekleşmesiyle birlikte en düşük emekli aylığının 2 bin liraya, asgari ücretin ise 3500 liraya çıkarılması hedefleniyor.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi süreci sonrasında toplumun farklı kesimlerinde gerçekleşen sorunların giderilmesi amacıyla gerekli adımları atacaklarını belirtmişti. Bu konular kabine ve AK Parti MYK toplantılarında son dönemde masaya yatırıldı.

EYT, 3600 gösterge ve bir çok konuyu kapsıyor

Emekli aylıkları ve asgari ücrette beklenenin de üstünde zamdan sosyal yardımların artırılmasına, 3600 gösterge ve emeklilik için yaşı bekleyenlere kadar birçok uygulama üzerinde duruluyor.

Cumhurbaşkanı talimat verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli ve dezavantajlı kesimleri rahatlatacak çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Milletvekilleri rapor oluşturdu

AK Partili milletvekilleri yaz boyunca seçim bölgelerinde vatandaşlar ile yüz yüze görüşüp sorunlarını dinledi. İstek ve talepler bir rapor haline getirildi. Rapor, parti genel merkezine sunuldu.

Dar gelirliyi rahatlatmak amacıyla düzenlenmesi planlanan konular şöyle:

Asgari ücrete ciddi zam bekleniyor

Asgari ücret konusunda da bazı hesaplamalar ve düzenlemeler yapılıyor. Bu yıl da enflasyonun üstüne çıkılarak yüzde 30 bandında bir zam yapılabileceği konuşuluyor. Böylece asgari ücret 3 bin 500 liraya kadar çıkması bekleniyor.

Emekli aylıklarının zamlanması

Düzenlemeler neticesinde en düşük emekli aylığının 2 bin lira olması bekleniyor.

EYT’lilere yönelik çalışma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayısını doldurup emekli olmak için yaşını bekleyenlere yönelik bir çalışma yapıyor. Bu konuda hazırlanan öneri Cumhurbaşkanı’na sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.