Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BUTTİM, kavşak projesinde revizyon istiyor

BUTTİM, kavşak projesinde revizyon istiyor
2

BUTTİM Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM ile ilgili gündemdeki kavşak düzenlemesinin bölge için olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi. Doluluğun yüzde 100’e yaklaşması nedeniyle depoların da mağazaya dönüştürüleceğini açıklayan Şengül, serbest bölge statüsüne kavuşması için girişimlerde bulundukları dile getirdi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Sadık Şengül, enerjideki fahiş fiyat artışlarına karşın kabına sığmayan BUTTİM’de depoların da mağazaya dönüştürülmesi kararını aldıklarını açıkladı.

Şengül, UKOME’nin bölgeyle ilgili kavşak projesine yaptıkları itirazı da paylaştı. 

BUTTİM’e fayda sağlayacak iş birlikleri için temaslarına devam edeceklerini kaydeden Başkan Şengül, bölgeyi yakından ilgilendiren ulaşımla ilgili proje hakkında UKOME ile görüştüklerini belirterek, kent ve iş dünyası dinamikleri ile de yoğun şekilde temasa geçtiklerini anlattı. Bu kapsamda UKOME’ye BUTTİM’in faydasını gözeten bir proje hazırlayarak sunduklarını belirten Şengül, “Bizim burada vurguladığımız en önemli nokta, proje gereği 4 milyon Euro değerindeki soğutma kulelerimizin taşınması gerektiğinin söylenmesi. Bunun bize her açıdan olumsuz etkisi olacaktır. Önerilerimizin arkasında durarak bu konuda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yılbaşından bu yana elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışların BUTTİM’in maliyetlerini çok yüksek oranda artırdığına da dikkati çeken Sadık Şengül, enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltmayı hedeflediklerini kaydetti. Artan maliyetlere rağmen iç ve dış ticaretimizin yayılmasını sağlayacaklarını belirten Şengül, azimle ve inançla BUTTİM’i çok daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.