Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Bursa’nın ulaşamayan mahalleleri

Bursa’nın ulaşamayan mahalleleri
2

Bursa Nilüfer’de bulunan Tahtalı ve Yaylacık Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, ulaşım sıkıntısını dile getiriyor. Şehrin hem merkezine hem de Uludağ Üniversitesi ve hastanesine giden sadece iki otobüs hattında, komşu iki mahallenin birbirine eklenmesi sonucu ile vatandaşların aktarma yapmak zorunda kaldığı durumun da ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Kurumsal Web Tasarım

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA- Bursa Nilüfer’de bulunan ve hedefine ulaşamayan iki mahalle gündemde. Mahalle halkı, PTT, sağlık ocağı, bankamatik, lise gibi temel sosyal ihtiyaçlarına ulaşabilmeyi talep ediyor.

PTT, sağlık ocağı ve bankamatik olmayan Tahtalı Mahallesi halkı, bu ihtiyaçlarını Çalı Mahallesinde görüyor. Çalı Mahallesine otobüs olmadığı için kendi imkânları ile gitmek zorunda kalan mahalle halkı, Yaylacık Mahallesinden kalkış yapan ve Heykel’e çıkan 6-K1 hatlı otobüsün kendi mahallelerinden kalkmasını istiyor. 6-K1 hattının kalktığı Yaylacık Mahallesi, Tahtalı Mahallesine sadece 2 kilometre uzaklıkta. Haricen Heykel, Altıparmak istikametine gitmek isteyen vatandaşlar da tek otobüsle ancak Acemler’e kadar gidebiliyor. Kalan mesafeyi aktarma yapmak zorunda kalıyor. Mahalleli en azından günün erken saatlerinde Heykel, Altıparmak istikametinde bulunan okullarda okuyan öğrencilerin ve

Çalı Mahallesinde bulunan PTT, ve sağlık ocağına gitmek isteyen mahalle halkının ihtiyacını giderecek gidiş dönüş saatlerinde mahallelerinden sefer yapılmasını istiyor. 

Yaylacık mahallesinde oturan vatandaşlar ise Uludağ Üniversitesi ve hastanesine gidebilmek için aktarma yapmak zorunda kalıyor. Bu mahallede yaşayıp üniversite ve hastaneye gitmek isteyenler de Tahtalı’dan kalkan B-22K hatlı otobüsün kendi mahallelerinden kalkmasını istiyor. Bu sayede aralarında 2 kilometre olan komşu mahallelerde şehrin doğusuna ve batısına gitmek isteyen vatandaşlar, aktarma yapmak zorunda kalmayacak. Her iki otobüsün mahallelerden yeterli doluluk oranları ile kalkmadığı akla getirilecek olursa vatandaşların talebinin son derece makul olduğu ortaya çıkıyor.

Yaylacık Mahallesi ile Tahtalı Mahallesi arasında, sık kullanılan ve trafik yoğunluğu oluşan eski Mustafakemalpaşa yoluna paralel bir yol da bulunuyor. Bu yolun istenilen iki otobüsün geliş gidişinde kullanılmasıyla hem trafikten etkilenmeyeceğini hem de her iki mahallenin şehrin batısı ve doğusuna aktarma yapmasına gerek kalmadan ulaşabilmesi sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.