Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Bursalı tabiplerden ‘yaşlı sağlığı’ kursu

Bursalı tabiplerden ‘yaşlı sağlığı’ kursu
2

Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu bir etkinliğe daha imza attı. Birinci Basamakta Yaşlı Sağlığı Kursu’nda; ‘Yaşlılık Hastalık Değildir’, ‘Birinci Basamakta Yaşlı Hasta ve Sık Görülen Sorunlar’ ve ‘Uzun Dönemli Bakım, Palyatif Bakım ve Yaşam Sonu Dönem’ başlıkları ile üç oturum gerçekleşti.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) –  Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimleri’ne devam ediyor.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleştirilen etkinliğe Prof. Dr. Yeşim Uncu, Doç. Dr. Nil Tekin ve Prof. Dr. Alis Özçakır konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik ayrıca TTB STE Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirildi.

Kursta önemli bilgiler paylaşılırken, etkinliğin açılışını STE Komisyonu Başkanı Dr. Cem Heper gerçekleştirdi.

Beslenme değerlendirmesi, ruh sağlığı değerlendirmesi, algı fonksiyonlarının belirlenmesi, motor ve mental değerlendirme, inkontinans, kas-iskelet ve cilt değerlendirmesi, ağrı ve fonksiyonel durumun değerlendirmesi, mobilite, düşme ve bunların mevcut parametrelerin (kabul edilmiş sınıflamaların) kullanımı ele alındı. Öte yandan yaşlılık merkezleri ve yaşlılara yönelik tıbbi ve bireysel bakımda önemli noktalar da vurgulandı.

Yaşlı dostu hekimlik uygulamaları ve yaşlı tanı tedavi hekimliği kılavuzunun önemi ön plana çıkarıldı.

Türkiye’de 600 binden fazla demans hastası bulunduğu belirtilirken tedavi sırasında karşılaşılan sorunlar ele alındı.

Palyatif ve evde bakım sorunları, tercihler ve olması gerekenler üzerinde duruldu.

Etkinlik sonrası, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, Prof. Dr. Yeşim Uncu, Doç. Dr. Nil Tekin ve Prof. Dr. Alis Özçakır’a plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.