Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa’da TEXSUM’da tecrübe paylaşımı

Bursa’da TEXSUM’da tecrübe paylaşımı
2

Bursa’da UTİB, UHKİB ve BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen TEXSUM’22 zirvesinde öğrenciler, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin tecrübe paylaşımıyla tekstilin geleceğine yön verildi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Tekstil ve hazır giyim sektörünün kanaat önderleri, sektörün geleceğini TEKSUM’22 Zirvesi’nde tartıştı.

‘Türkiye’nin Tekstilde Geleceği’ başlığı ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen zirve, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Topluluğu iş birliğiyle düzenlendi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, zirveye Türkiye genelindeki sektörün İhracatçı Birlik başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Tekstil sektörünün ekonominin atardamarı olduğunu belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2 milyon kişiye iş olanağı sağlayan tekstil ve hazır giyim sektöründe pandemiye rağmen 2021 yılında 30,4 milyar dolar ihracatla birlikte 18 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma da yükseldiğini kaydeden Engin, “Tekstilin tasarım ve yeniliklere açık olması en güçlü yanlarından biri. Sektörün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için Ar-Ge, tasarım, inovasyon, markalaşma, ekolojik ve çevre dostu üretim konularındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Tekstilde markaların yeni jenerasyonlara uyum sağlamasının sürekliliği sağlayacağına işaret eden İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker de “Marka bilinirliği açısından atacağınız adımlar, yenilikçi teknolojilere uygun ve günün değerlerini en iyi kalitede ve nitelikte karşılayabilir olmalı” ifadelerini kullandı. ORKA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Orakçıoğlu ise, global pazarlarda markalaşmanın önemine değindi.

Zirvenin son panelinde ise 2021 Techxtile Start-Up Challenge birincisi RM Tekstil Kurusucu Reyhan Miray Reyhan, ikincisi MYTHA.AI Kurucusu Özgecan Üstügül ve Orijinom Kurucusu Oğuzhan Uslu’nun katılımı ile “Girişimcilik” paneli gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.