Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Bursa’da tarihi meydan gün yüzüne çıkıyor

Bursa’da tarihi meydan gün yüzüne çıkıyor
2

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi alanında kalan alışveriş merkezine ait binanın yıkımı hızla devam ederken, tarihi meydan da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların gelişimiyle sürecini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtişamına kavuşturacak projede artık sona yaklaşılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da desteklenen projesi kapsamında toplam 48 parselde 37 binanın yıkımı tamamlanmıştı.

Proje alanında kalan alışveriş merkezine ait binanın yıkımı için başlatılan süreç de hızla devam ediyor. Binanın bodrum katlarının kullanılacak olması nedeniyle yıkım kontrollü şekilde devam ederken, bina zemin kata kadar indirildi. Zemin katın da yıkılmasının ardından açığa çıkan alanda uygulama projesinin startı verilecek.

Projenin rant değil tarihi saygı projesi olduğunun altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’daki bu hazinenin ortaya çıkarılması gibi bir hayal var. Binalar yıkıldıkça, Ulu Cami’nin minareleri göründükçe, çok olumlu dönüşler aldım. Proje tamamlandığında, çok daha davetkar bir hanlar bölgesi göreceğiz. Otoparkı ile turist otobüslerinin park alanı ile insanların rahatlıkla dolaşabileceği alanı ile harika bir meydan ortaya çıkacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.