Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Bursa’da Mimar ve Mühendisler’den yerinde ‘katı atık’ incelemesi

Bursa’da Mimar ve Mühendisler’den yerinde ‘katı atık’ incelemesi
2

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve halen 2 megavat/saat elektrik enerjisi üreten Doğu Bölgesi Entegre Katı Atık Tesisi, akademik odaların temsilcilerinin ardından Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi’ni ağırladı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması hedefiyle kentin altyapısını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, enerji tüketiminin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması için her yıl yeni yatırımları devreye alıyor.

Bu kapsamda Bursaray istasyonlarının çatısını birer güneş enerjisi santraline dönüştürmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Katı Atık Depolama sahasında metan gazından elektrik üretimini ve BUSKİ su depolarının girişlerine kurulan HES’ler vasıtasıyla da enerji üretimini giderek artırıyor.

Tesise gelen karışık belediye atıkları ‘cinslerine göre’ mekanik ayırma tesisinde tasnif edildikten sonra, organik atıklar biyogaz tesisine alınarak metan gazından elektrik üretiliyor.

Evsel atıkların enerjiye dönüşümü konusunda önemli bir çevre projesi olan Doğu Bölgesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, kısa sürede akademik odaların da ilgi odağı haline geldi.

Geçtiğimiz haftalarda Bursa’daki akademik oda temsilcileri tarafından ziyaret edilen tesis, bu kez de Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi tarafından incelendi. Grup üyeleri tarafından düzenlenen ve aralarında ilgili bölümlerde eğitim gören öğrencilerin de bulunduğu 75 kişilik grup, evsel atıkların ayrıştırılması ve enerjiye dönüşüm sürecini yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, Kontrol ve İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı tarafından tesis hakkında bilgilendirilen mimar ve mühendisler, tesisin daha sağlıklı bir çevre için önemli yatırım olduğu fikrinde birleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.