Dolar 32,4985
Euro 34,8634
Altın 2.473,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Bursa’da İYİ Parti’den maden tesisi tepkisi!

Bursa’da İYİ Parti’den maden tesisi tepkisi!
2

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’ndeki maden fabrikasının altından kaynak suyu fışkırdı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bu maden fabrikasına doğa bile isyan etti ancak iktidar bu duruma halen sağır sultan” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Kirazlıyayla köyünde yapılan Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Maden Tesisi MEYRA’nın altından doğal kaynak suyu fışkırdığını ve tesisin beton temellerinin altından sızarak ovaya akmaya başladığını öne sürdü.

“Bu maden fabrikasına doğa bile isyan etti, iktidar ise bu duruma hala sağır sultan” diyen Başkan Türkoğlu, yapım aşaması ve sonrasında bölge halkından, meslek odalarından ve çevre örgütlerinden büyük tepkiler alan maden tesisinin son durumuyla ilgili fabrikanın önünde, Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, GİK Üyesi Müberra Çakır, İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte bir açıklama yaptı.

Başkan Türkoğlu’na, maden tesisinin kurulmasına karşı çıkarak eylem üstüne eylem yapan Kirazlıyaylalılar da destek verdi. 

Söz konusu tesisin İznik Gölü’nden yıllık tam tamına 200 bin metreküp su çekeceğini iddia eden Başkan Türkoğlu, “Tesis orman alanı üzerine kuruluyor ve altında ovamızı, ovadaki tarımsal sulama derelerimizi besleyen su kaynakları var, onların hepsi bir bir kesilecek, görmüyor musunuz? Vatandaşımız tam da bu sözlerle feryat figan bağırdı çağırdı, ne duyan ne de bir gelip gören oldu” dedi. Tesisin altından çıkan kaynak suyunun fabrika temellerinizin arasından gürül gürül akıp gittiğini ifade eden Türkoğlu, yetkili makamlara seslenerek, “Bilesiniz ki; çatlayan tesis duvarlarınızın yıkılmaması için ekstra perde betonlar örmeniz de sizi kurtaramayacak! Doğaya ve bölge halkına verdiğiniz zararın bedelini ama öyle ama böyle mutlaka ödeyeceksiniz! Bizler de bunun her daim takipçisi olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.