Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Bursa’da Dört Mevsim Yenişehir Fotoğraf Yarışması’nda kış etabı tamam sıra ilkbaharda

Bursa’da Dört Mevsim Yenişehir Fotoğraf Yarışması’nda kış etabı tamam sıra ilkbaharda
2

Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Dört Mevsim Yenişehir Fotoğraf Yarışması”nın kış etabı için 16 farklı ilden, 133 katılımcının 499 fotoğraf gönderimiyle tamamlandı. Yarışmanın ilkbahar etabı ise dün 06 Mart 2022 Pazar günü start aldı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)-Osmanlı Devleti’nin ilk başşehri Yenişehir’de, yıl boyu sürecek fotoğraf yarışma etkinliğinin kış etabı tamamlandı. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, kültürel miras bilincinin yeni nesillere aktarılması ve ilçe tanıtımını amaçlayan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ilk etabına 133 yerli ve yabancı fotoğraf sanatçısının katıldığını duyurdu. Yenişehir’de ilk kez düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılan sanatçıların kış boyunca ilçesinin doğal ve tarihi alanları ile kültürel yaşamı görüntülemek amacıyla deklanşörlere bastığını belirten Başkan Davut Aydın, şu ana kadar yerel yönetime 499 eserin teslim edildiğini bildirdi.

İLK ETABDA ÖDÜLLER
Seçici kurulun düzenlediği toplantıda eserlerin tek tek değerlendirilmeye alındığını ifade eden Başkan Davut Aydın, “Yarışmanın ilk etabı için birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin ve mansiyon ve kurum özel ödülü kazanan üç fotoğrafçımıza da 2’şer bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmada sergilenmeye değer bulunan eserler de ödül töreninde Yenişehirlilerin izlenimine sunulacak” dedi.

Geleneksel hale getirmeyi planladıkları etkinliğe önümüzdeki yıllarda uluslararası kimlik kazandırmak istediklerini belirten Başkan Davut Aydın, “Dört Mevsim Yenişehir Fotoğraf Yarışması ile yeni nesillere kültürel miras bilincinin aşılanması ve her köşesinde Osman Gazi ve Alpleri Samsa Çavuş, Köse Mihal, Akbıyık Sultan, Akça Koca, Aydoğdu Bey, Dayı Karaca gibi nice yiğitlerin izlerini taşıyan Yenişehir’imizin Türkiye ve dünyaya tanıtımını amaçlıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.