Dolar 32,4968
Euro 34,8110
Altın 2.489,39
BİST 9.543,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Bursa’da bitkisel yağlar sınırlandı!

Bursa’da bitkisel yağlar sınırlandı!
2

Yağ fiyatlarının artacağı söylentileri sonrasında, Bursa’da Onur Market’te bitkisel yağ raflarına ‘Bir adet ile sınırlıdır’ yazısı asıldı.

Kurumsal Web Tasarım

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA- Yağ fiyatlarının artacağı söylentileri sonrasında marketlerde yağ kavgaları ve kuyruğu oluştu. Bursa’da da Onur Market’te bitkisel yağ raflarına ‘Bir adet ile sınırlıdır’ yazısı asıldı. Söylentiler sonrasında markete giden vatandaşlar 1 adet ile sınırlıdır yazısını ve boş yağ raflarını şaşkınlıkla karşıladı.

2020-2021 sezonunda ayçiçeği ithalatının yüzde 50,6’sı Rusya’dan, yüzde 14,6’sını ise Ukrayna’dan gerçekleştiren Türkiye, 2021 itibarıyla 668 bin ton ayçiçeği tohumu ve 820 bin ton ayçiçeği ham yağı ithal etti. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında ise, yağ fiyatlarını artacağı söylentileri ortaya çıktı. Bu söylentilerin ardından tüm ülkede yağ kuyrukları ve yağ kavgaları oluştu. Raf fiyatı ve kasa fiyatı arasında ise 50 TL gibi farklar oluştu.

Yağ almak için markete giden bir vatandaş ise, kasiyerlerin stok yaptığını iddia ederek, “Gelen müşterilere 5 litre yağ bitti diyorlar. 1 adet sıvı yağ için kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Market market gezdik. Millet kıtlıktan çıkmış gibi sanki Rusya’nın savaşı bizim ülkemizde. 5-6 adet 5 litrelik yağ alanlar var. Market çalışanlarının bunu yapmaya hakkı yok. Aldığım cevap yandaki pastanenin yağları aldığı yönünde oldu. Peki, yağlar alındıysa neden kasanın altında duruyor” diye konuştu.

Olaylar sonrasında, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada, “Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.