Dolar 32,4667
Euro 34,8619
Altın 2.420,11
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 16°C

Bursa’da anneleriyle birlikte öğrenci oldular

Bursa’da anneleriyle birlikte öğrenci oldular
2

Bursa’da zamanlarının neredeyse tamamını özel gereksinimli çocuklarının bakımına ayıran ve bu nedenle sosyal veya ekonomik hiçbir aktiviteye katılamayan anneler, artık çocuklarını getirdikleri okulda meslek sahibi oluyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Daha önce Mustafa Çağlar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda çocuklarını bekleyen anneler için tekstil atölyesi açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de benzer uygulamayı Şerife Bacı Özel Eğitim Anaokulu’nda hayata geçirdi.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında okul içerisindeki tekstil atölyesinin açılışı yapıldı. Atölyenin açılış kurdelesini okulun öğrencisi olan minikler ve anneleri ile birlikte kesen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halide Serpil Şahin, özel gereksinimli çocuğu olan annelerin, çocuklarının bakım, rehabilitasyon ve eğitim ihtiyaçlarının çokluğu ve zorluğu nedenleriyle iş hayatının dışında kaldığını söyledi.  

Bugüne kadar sabah okula getirdikleri çocuklarını ders saati bitene kadar okulda boş boş beklemek zorunda kaldıklarını belirten anneler, bu proje sayesinde artık hem meslek sahibi olacaklarını hem de aile bütçesine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Projeye büyük  bir istekle katılan anneler, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.