Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Bursa Yıldırım’dan Malatya Yeşilyurt’a konteyner kent

Bursa Yıldırım’dan Malatya Yeşilyurt’a konteyner kent
2

Bursa’da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte Yeşilyurt’a kuracakları konteyner kent alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından AFAD koordinasyonuyla hemen harekete geçen Yıldırım Belediyesi, deprem bölgesinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi, depremzedeler için ayni yardımlar haricinde bölgede İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 300 konteynerlik kent kuruyor.

Altyapı çalışmaları ve kurulumun devam ettiği konteyner kentin bünyesinde barınma alanlarının yanı sıra çocuk oyun alanı, kütüphane, aşevi, kütüphane, kreş, revir bulunuyor.

HATAY’A DA KONTEYNER KURACAĞIZ

Depremzedelerin normal hayatlarına dönmesi için ekiplerin süratle çalışmalara devam ettiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması için Malatya Yeşilyurt’a 300 konteynerlik yaşam alanı kuruyoruz. İçerisinde banyo, lavabo ve mutfak bulunan konteynerlerin içerisine ısıtıcı ve acil ihtiyaçlarla ilgili takviyelerde de bulunacağız. Bünyesinde sosyal alanlardan kreşe kadar tüm imkanların olacağı konteyner kenti depremzede kardeşlerimizin hizmetine açmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ayrıca Hatay’da kuracağımız konteyner kentin planlamasını yapıyoruz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.