Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bursa Yıldırım’da şehitler kırık buğday çorbasıyla anıldı

Bursa Yıldırım’da şehitler kırık buğday çorbasıyla anıldı
2

Yıldırım Belediyesi, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünde ‘Çanakkale Ruhu’nu Uyumayan Kütüphane’de ders çalışan genç zihinlerde canlandırdı. Yıldırım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde Çanakkale şehitlerini anlamlı bir etkinlikle yâd etti. Program, askeri üniformalı iki gencin kütüphane salonuna girerek 1 günlük Çanakkale menüsünü ders çalışan öğrencilere okumasıyla başladı. Ardından günün önemine dair hatırlatmalarda bulunan askerler tarafından, çorba saatinde şehitlerin son yemeği olan kırık buğday çorbası gençlere ikram edildi. Karnını kırık buğday çorbasıyla doyuran öğrenciler duygu dolu anlar yaşarken, Çanakkale Savaşı’nın zorlu şartlarda kazanıldığını hafızalarında bir kez daha canlandıran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)-  Çanakkale Zaferi’nin 107’ncı yıl dönümünde kahraman ecdadın çetin savaş şartlarında, kumanyalarında bulunan kırık buğday çorbasını gençlere ikram ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “107’nci yıl dönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, necip Türk Milleti’nin şerefini, istiklalini, vatanını korumak adına gösterdiği fedakârlığın destanıdır.

Bu zafer, yokluğa terk edilmek istenen bir milletin kendi küllerinden bir Anka gibi yükselişinin tarihidir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferimiz şanlı tarihimizin kandilleri arasında gençlerimize yön ve ideal göstermek için daima parlamaktadır. Bu zafer bize ispatlamıştır ki zaferler güçlü silahlarla değil iman dolu sinelerle korkusuzca şehadete yürüyen kahramanların fedakârlıklarıyla elde edilir. Binlerce şehidimiz gösterdiği kahramanlıkla yalnızca o günü kurtarmamış,  bugünün ve geleceğin tohumlarını da ekmiştir. Bizler de bu zaferle bırakılan hürriyet emanetine ihtimam gösterip muhafaza etmekle yükümlüyüz. Yıldırım Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’ni hatırlatmak ve çetin savaş yıllarında verilen fedakârlıkları gençlerimize düşündürmek istedik. Anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle Çanakkale Zaferinin 107’ncı yıl dönümü vesilesi ile şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.