Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Bursa Yıldırım’da kursiyerler oyuncak üretiyor

Bursa Yıldırım’da kursiyerler oyuncak üretiyor
2

Bursa’da Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi kursiyerleri, atık ağaç parçalarını Yıldırımlı minikler için oyuncağa dönüştürüyor.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi’nin, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlediği ‘CNC Torna Mesleki Geliştirme ve Uyum Programı’ devam ediyor.

Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim, Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Çizim ve CNC Freze ve Torna Eğitimi ile gençler öğrendiklerini pratiğe dökme imkânı bulurken mobilya üretim merkezlerinde parça halindeki kayın ağacı artıklarından Yıldırımlı çocuklar için oyuncak üretiyor.

HEM EĞİTİM HEM İŞ İMKANI

Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde genç istihdamını arttırmak için 18-35 yaş arası vatandaşlara istihdam açığı olan meslek gruplarında eğitim verdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mart 2021’den eğitim gören 820 kursiyerimizden 142’sini istihdama kazandırdık. Başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması için çalışıyoruz. Tesisimizde verilen eğitimlerden yararlanan yüzlerce gencimizi istihdama kazandırırken yine eğitimlerimizden yararlanan birçok gencimiz de kendi işinin sahibi oldu. Gençlerimize hem meslek öğretiyoruz hem de onları iş sahibi yapıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.