Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Bursa Yıldırım’da kansere karşı farkındalık semineri yapıldı

Bursa Yıldırım’da kansere karşı farkındalık semineri yapıldı
2

Yıldırım Belediyesi, ‘Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork’ seminerine katılan Doç. Dr. Nilüfer Avcı, ‘Kanserden Korunma ve Belirtileri’ üzerine konuşurken 3’üncü evre kanser hastası İmrane Gülen ise katılımcılara tecrübelerini aktardı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi,  Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde ‘Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork’ konulu seminer düzenledi.  Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Nilüfer Avcı, ‘Kanserden Korunma ve Belirtileri’ üzerine konuşurken 3’üncü evre meme kanseri hastası İmrane Gülen ise süreç içerisinde edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı. Kanser hastalığının erken teşhis ile tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Nilüfer Avcı, kanser hastalığının bireylerde meydana gelmesinin yüzde 15’inin genetik, yüzde 85’inin ise çevresel faktörlerden kaynaklandığını aktardı. Vatandaşların kanserden şüphelenmeleri ile vakit kaybetmeden genel cerrahiye ya da KETEM’e başvurmalarının önemli olduğunu ifade eden Avcı, “Kanserin yayılmaması için erken teşhis önemli. Hastalığın tipine, yoğunluğuna göre farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Bunun için tedavilerimizi kişiye özel yapmaktayız.

Tedavi sürecinde hastalarımızın moral motivasyonunu yüksek tutacak şeyler yapması oldukça önemli. Hastalığı kabullenmek ve bunu bilerek başa çıkmaya çalışmaları gerekiyor. Ve hastalarımız bilmeliler ki bu hastalığı onlarla birlikte, çocukları, eşi ve aileleri de yaşıyor. Bu süreci atlatmaya hedeflenmeleri ve mücadeleyi elden bırakmamaları önemli” dedi. Kendisini Dünyadaki 7 kadından sadece 1’i olarak tanımlayan İmrane Gülen, “En değerli emanetimiz bedenimiz. Bunun için kanserden şüphelenen kimse bunu ertelemesin. Kanserden değil, geç kalmaktan korkalım. İnsanlarımızda farkındalık oluşturmak adına bizleri misafir ettikleri için Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.