Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Bursa Yıldırım’da ‘Dijital Çağ’ seminerleri tamamlandı

Bursa Yıldırım’da ‘Dijital Çağ’ seminerleri tamamlandı
2

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki “Dijital Çağı Anlamak” seminerleri Dijital Çağda Uluslararası İlişkilerin Dönüşümü semineri ile tamamlandı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın gerçekleştirdiği “Dijital Çağı Anlamak” seminerlerinin bu haftaki konuğu Dr. Abdullah Erboğa oldu.

Yıldırım Belediyesi tarafından bu hafta 10.su düzenlenen ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde “Dijital Çağda Uluslararası İlişkilerin Dönüşümü” konuları ele alındı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, 10 haftalık dijital çağı anlamak seminerlerinin bugün son gününü gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Uluslararası ilişkilerin bugününden ve yarınından bahseden Dr. Abdullah Erboğa, soğuk savaşın ne olduğunu Dünya’ya etkilerinden bahsetti. “Soğuk savaş Sovyetler birliği ile Amerika arasında gerçekleşen bir güç mücadelesi diyebiliriz” diyen Erboğa, “1990’da Sovyetler birliğinin dağılmasının ardından çift kutuplu Dünya düzeni yerini Uluslararası sistem de tek kutup haline gelmiş oluyor” dedi.

Dijital Diplomasinin artık hayatımızda olduğunu belirten Erboğa, “Son yıllarda hayatımıza yeni bir kavram olarak Dijital Diploması girdi. Öncelikle normal diplomasi bve dijital diplomasinin ayrımını yapmamız gerekiyor. Dijital Diplomasinin dezavantajlarına değinecek olursak bunların en başında güvenlik geliyor. dijitalleşme ile birlikte ülkeler dijital dünya da da kendilerini savunma alanına geçmeye başlamışlardır.  Devletlerarası bazı durumlarda dijital diplomasi sıkıntılara neden olabiliyor. mesela sosyal medya da devletler bir çok mesajını sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyor. Artık savaşlar hava da kara da değil siber dünya da veriliyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.