Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Bursa Yenişehir’de yardım seferberliği

Bursa Yenişehir’de yardım seferberliği
2

10 ili etkileyen depremin ardından başlayan yardım seferberliğine Bursa’nın Yenişehir ilçesinden her yaştan vatandaş katılıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Gürhan ADANA/Yenişehir Memleket (BURSA İGFA)
6 Şubat’taki depremlerin ardından tek yürek olan ülkemizde bir yandan çocuklar oyuncak ve harçlıklarını bağışlarken diğer yandan yaşlılar da odun kırmaya kadar birçok işi yerine getiriyorlar. Tıpkı Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Terziler Köyü’nde olduğu gibi. Terziler Köyü’nde afetzedelere ulaştırılmak amacıyla yakacak odun teminine her yaştan vatandaş katılıyor. Köyde depremin ilk gününden itibaren hummalı bir çalışma sürüyor.

Bugüne kadar toplam 150 tona yakın yakacak odun hazırlayıp deprem bölgesine ulaştıran Terziler sakinlerinin arasında 80 yaşındaki Burhanettin Öner de var. Baltasını kapıp odun kırma çalışmalarına katılan Burhanettin Öner, “Ben 80 yaşındayım ama kalbim yardımseverlik duygusuyla atıyor. Afetzede kardeşlerimiz o soğukta yaşam mücadelesi verirken ben sıcacık sobanın başında oturamam. Gücümün yettiğince yardım için hep en önde koşmaya devam edeceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.