Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa ‘Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’ne hazır

Bursa ‘Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’ne hazır
2

Bugüne kadar alın terleri ile ülke ekonomisine güç katan işçiler, Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’nde sanata değer katacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’nde, 10 gün boyunca perde tiyatrocu işçiler için açılacak.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – ‘Herkes için her yerde kültür sanat’ parolası ile Bursalıları kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’ne destek sağlıyor.

31 Mayıs’ta başlayacak ve 10 gün sürecek olan festivale Bosch Bursa, Oyak Renault, Eskişehir Eti Gıda, Uludağ Elektrik, Bursa Beyçelik Gestamp ve Bosch Termoteknik Manisa fabrikalarının tiyatro toplulukları katılacak. Bursalılar 10 gün boyunca fabrikalarda tezgah başında çalışan işçilerin aynı zamanda sahne ışıkları altında nasıl usta birer sanatçıya dönüştüğüne tanıklık edecek. Festivalin tanıtım toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi’nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım ile festivalde yer alacak tiyatro topluluklarının yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

ALKIŞLARIMIZ ALIN TERİNE

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, festivalin üreten insanların kendilerini ifade etmesi, emekçilerin çalışma arkadaşları ve çevreleri ile sosyalleşmeleri ve sektörde faaliyet gösteren fabrikalara ait sosyal kulüplerin bir araya gelmesi adına önemli bir adım olduğunu kaydetti. “Fabrikalarda tezgâh başında çalışan emekçilerin bir sosyal ve kültürel hayatı olduğu ve olması gerektiği genelde ıskalanıyor” diyen Çelik, “Bu etkinlik emekçilerin bu yönüne dikkat çeken önemli bir organizasyon. Bu vesileyle festivale katılım sağlayan tüm ekiplere başarılar diliyorum. Alkışlarımız alın terine” diye konuştu.

Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım ise kooperatifin kuruluş ilkelerine uygun olarak etkinliklerini tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. Bölgedeki tüm dinamikleri sanat ortak başlığı altında bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldırım,”Artık sanat,  yaşamın inşa edildiği her alanda soluk alacaktır. Böylece sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü, toplumumuzun her seferinde yeniden ve daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlayacaktır. İşçi Tiyatroları Festivali ile üretenlerin insanlığa kattıkları değerin bir kez daha altını çizeceğiz. Dünyayı, üreterek yarına taşıyanları bir kez daha ayakta alkışlatarak kıymetlerini yeniden haykıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.