Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa Osmangazi’de yetim çocuklar kardeşlik sofrasında

Bursa Osmangazi’de yetim çocuklar kardeşlik sofrasında
2

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi işbirliğinde her yıl Ramazan ayının 15’inde kutlanan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle düzenlediği geleneksel Yetim İftarı, Tarihi Merinos Tren İstasyonu’nda gerçekleşti.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Tarihi Merinos Tren İstasyonu’nda verilen iftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in yanı sıra İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Burhan Sayılgan, (İHH) Bursa Şubesi yetkilileri, yetim çocuklar ve aileleri katılım gösterdi.

Başkan Yardımcısı Erdönmez, Osmangazi Belediyesi olarak birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine yönelik gerek yurt içi gerekse yurt dışında çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Erdönmez, “2013 senesinden bu yana Ramazan ayının 15’nci gününü Dünya Yetimler Günü olarak hep birlikte idrak ediyoruz. ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ bilinciyle hareket ederek, yetim kardeşlerimize karşı olan görev ve sorumluluklarımıza daha yüksek bir şuurla sahip çıkıyoruz. Bu anlamlı günde bir araya gelerek aramızdaki mesafeleri kısaltıyor ve güzel anılar biriktiriyoruz. Sizler, bizlere Allah’ın emanetlerisiniz. Dün olduğu gibi bugün de, bu emaneti gözetmeyi asli görevlerimiz biliriz. Ramazan’ın bereketi ile coşkusunu hep birlikte yaşayalım. Soframız bereketli olsun” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Burhan Sayılgan ise insanlara her zaman el uzatan bir kurum olduklarının altını çizdi. Sayılgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İHH’nın müracaatıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 2013 yılından beri kabul etmiş olduğu Dünya Yetimler Günü; bugün Bursa, Türkiye ve dünyanın birçok İslam ülkesinde kutlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar da, her yıl bizlerle sofrasını paylaşıyor. Yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerin gülmesiyle dünyanın güleceğine olan inancımızın sonsuzdur. Biz, büyük bir aileyiz” diyerek devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.