Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Bursa Osmangazi’de mantar yetiştiricileri sertifikalandı

Bursa Osmangazi’de mantar yetiştiricileri sertifikalandı
2

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde mantar yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 48 kursiyer sertifikalarına kavuştu.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İle Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mantar Yetiştiriciliği” kursu tamamlandı. 88 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

Törene Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse’nin yanı sıra kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, ülkemizdeki mantar üretiminin 65 bin ton miktarına kadar geldiğini fakat bu rakamı daha da yükseltme imkânımız olduğunu söyledi. Mantarcılığın pek çok alanda üretilebileceğini ifade eden Hamit Aygül, “Seralarda, kullanılmayan ağır veya ağıl gibi alanlarda yani pek çok alanda üretilme imkânı var. Yeter ki uygun şartlar sağlanmış olsun. Hatta boş duran arazilerde bu üretimin yapılması daha da uygun. Tabi kullanılan eski işletme ya da arazilerin iklimlendirme, sulama, havalandırma sistemlerinin iyi ve bakımlarının yapılmış olması şart. Bunlar daha sağlıklı ürün üretebilmek ve daha fazla verim elde edebilmek için önemli” dedi.

Bursa’nın yıllık 981 ton mantar üretiminin yeterli olmadığını kaydeden Müdür Aygül, düzenlenen eğitimlerin zamanla güzel işlere vesile olduğunu gördüklerini ifade etti.

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse de, eğitimlere değer veren İl Müdürlüğü ile çalışıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Müdürlüğümüzün bu konuya el atıp, önderliğini yapmış olması hem bizim hem de ülkemiz için son derece önemli” dedi.

Konuşmalar sonrasında kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.