Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa İnegöllü 1500 genç Çanakkale’yi gezdi

Bursa İnegöllü 1500 genç Çanakkale’yi gezdi
2

İnegöl Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlediği “İnegöllü Gençler Şühedanın İzinde” kültür gezisi kapsamında 10 günde 1500 kişi Çanakkale’yi gezdi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA(İGFA)- İnegöl Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 107. Yıl dönümünde örnek bir organizasyona imza attı. Özellikle gençlerin tarihini daha yakından bilmesi ve öğrenmesi adına 18-25 yaş arası gençlere yönelik 10 günlük Çanakkale Gezisi düzelendi. “İnegöllü Gençler Şühedanın İzinde” sloganıyla düzenlenen gezi kapsamında 21-31 Mart tarihleri arasında 1500 genç Çanakkale’yi gezdi.

Gezi ile ilgili duyuruların yapılmasının ardından, ilk kafile 20 Mart Pazar gecesi 00.30’da belediye binası önünden yola çıktı. 31 Mart gecesi son kafilenin yola çıktığı gezi kapsamında her gün 150 civarında genç, otobüslerle Çanakkale’ye götürüldü. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği ikramlarının da yapıldığı gezide, rehberler eşliğinde; Kilitbahir Kalesi (Tabyalar), Seyit Onbaşı (Mecidiyeköy Tabyaları), Şahindere Şehitliği, Hilali Ahmet Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyaret edildi.

“TARİHİNİ BİLEN TOPLUMLAR, GELECEĞİNE DAHA İYİ YÖN VERİR”

Belediye Başkanı Alper Taban, geziye ilişkin yaptığı açıklamasında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü kapsamında gençler için böyle anlamlı bir organizasyon yapmak istediklerini ifade ederek; “Bu vesileyle uzun zamandır ara verdiğimiz gezi, kültür programları, tarih programlarımızla ilgili de yeni bir başlangıç yapmış olduk. Bildiğiniz gibi Çanakkale Zaferi bizlerin tarihinde özellikle öğrenilmesi gereken, yaşanılması gereken bir tarih. Muhakkak suretle gençlerimizin bu alanlara gidip birtakım deneyimleri, hatıratları, şehitlikleri gezerek o alanları tecrübe etmelerini istiyoruz. İnşallah bu, gün gelir bir gün ortaokul öğrencilerinin de okul bitirme noktasında zorunluluğu olur. Benim kalbimden geçen duygu bu. Çünkü tarihini, geçmişini bilen toplumlar geleceğine daha iyi yön verir. Bu vesileyle bizler de gençlerimizi daha önceki yıllarda bölgeye taşımıştık. Özellikle buradaki önemli merkezlerin gezilmesini istemiştik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.