Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Bursa İnegöl’de çocuklarla ‘Tekne Orucu İftarı’

Bursa İnegöl’de çocuklarla ‘Tekne Orucu İftarı’
2

İnegöl Belediyesi, 6-10 yaş arası çocuklar için Tekne Orucu İftarı düzenliyor. Çarşamba günü 12.30’da yapılacak Tekne Orucu İftarında Belediye Başkanı Alper Taban da çocuklarla bir araya gelecek ve çocuklar için farklı eğlencelerin yer aldığı bir iftar organizasyonu yapılacak.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- Geçtiğimiz hafta 400 genç ile Gençlik İftarında bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, okulların da ara tatilde olacağı 13 Nisan Çarşamba Günü bu defa çocuklarla iftarda buluşacak. İnegöl Belediyesi, Anadolu’nun eski ve köklü geleneklerinden olan Tekne Orucu İftarı için hazırlıklara başladı.

Tekne Orucu; bütün gün oruç tutamayan küçük yaştaki çocukların, günün sadece bir bölümünü oruçlu geçirmesi anlamına geliyor. Bu şekilde modelleme döneminde, çocuklar için alıştırma olması açısından çocuklara tekne orucu tutturulması da tavsiye ediliyor. Günün sadece bir kısmının oruçlu geçirildiği tekne orucu ile küçük çocukların aynı zamanda İslam dinini öğrenmeleri ve oruç tutmaya alışmaları da amaçlanıyor. Çocuklar, bu yöntemle isterlerse sabahtan öğleye kadar isterlerse öğleden akşama kadar tutabiliyor.

İnegöl Belediyesi, okullarında da ara tatilde olduğu 13 Nisan Çarşamba günü 12.30’da Kültürpark içi Belediye Spor Salonunda Tekne Orucu İftarı düzenliyor. Çocukların öğlen ezanıyla birlikte orucunu açacağı iftarda, Belediye Başkanı Alper Taban da çocuklarla birlikte olacak. Aynı zamanda farklı gösteri ve etkinliklerin yer alacağı program için kayıtlar bugün itibariyle alınmaya başladı. Kontenjanın sınırı olacağı iftara katılmak isteyen çocuklar için ailelerin hafta sonu Çözüm Merkezi, hafta içi ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen başvuru yapması gerekiyor. Başvurular Salı akşamı 17.00’a kadar yapılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.