Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Bursa İnegöl, Çanakkale 1915 sergisine akın ediyor

Bursa İnegöl, Çanakkale 1915 sergisine akın ediyor
2

İnegöl Belediyesi’nin 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kent Müzesinde izlenime sunduğu “Çanakkale 1915” isimli sergi, ilgi odağı oldu. 10 Nisan’a kadar açık kalacak sergi, ilk bir haftada 3 bin dolayında ziyaretçi ağırladı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- İnegöl Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kent Müzesi sergi salonunda “Çanakkale 1915” isimli sergi düzenledi. Uzman ekibin hem İnegöl hem de Çanakkale’de uzun uğraşları ve araştırmaları neticesinde oluşturulan 233 eserin yer aldığı sergi, açıldığı günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

Adeta tarihe ışık tutan sergide, Çanakkale Zaferi en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Fotoğraflar, belgeler, haritalar, krokiler, hatıratlar ve günlüklerden oluşan 233 görsel ile süslenen sergide, özellikle İnegöllü şehitlerimize araştırılarak yer verildi. Aynı zamanda şehitlerimizin yakınları tespit edilerek sergi açılışına ve sergiyi gezmeye davet edildi. Her bir şehit yakınına da Çanakkale’den getirilen şehit kanıyla sulanmış topraklar, hazırlanan özel cam şişer içerisinde hediye edildi. Sergi ile ilgili bir anı defteri de oluşturularak şehit yakınlarının duygu ve düşünceleri burada yazıya dökülürken, sergiyi gezenler ise gözyaşlarına hakim olamıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.