Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bursa İGD’de Mesut Demir güven tazeledi

Bursa İGD’de Mesut Demir güven tazeledi
2

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (Bursa İGD)’nin tek listeyle gidilen 6’ncı olağan genel kurulunda mevcut Başkan Mesut Demir, ikinci dönem için güven tazeledi. Başkan Demir, yeni dönemde de İnternet Gazeteciliği Yasası’nın kanunlaşması, internet medyalarının kalite ve ekonomisinin arttırılması için çalışacaklarını kaydetti.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (Bursa İGD)’nin 6. Olağan Genel Kurulu, dernek binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Mesut Demir, tüm delegelerin oylarını alarak yeniden başkan seçildi.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Genel kurulda ilk olarak Ümit Babacan, Hasan Yalçın ile Sevil Şaru’dan oluşan divan heyeti oluşturuldu. Divan seçimi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bursa İGD Başkanı Mesut Demir, yönetiminin faaliyet raporunu okudu. Denetim raporu da genel kurul üyeleriyle paylaşıldı. Dernek üyeleri faaliyet ve denetim raporlarını ayrı ayrı ibra etti.

ÇITA YÜKSELTİLDİ

Divan Başkanı Ümit Babacan gündem sıralamasında değişikliğe giderek görüş bildirmek isteyen genel kurul üyelerine söz verdi.

Söz alan üyelerden Mehmet Ali Ekmekçi, internet gazeteciliğinin gelişimi noktasında nitelikli isimlerin sürecin içinde yer almasının önemine değindi.

Ahmet Sevinç ise, kamu desteklerinin internet haber sitelerine yönelik gerçekleştirilmesi adına adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Derneğin kurucu üyesi ve geçmiş dönem başkanlarından Barbaros Koçanalı da, derneğin Mesut Demir’in başkanlığında çıtasının yükseldiğinin altını çizdi.

Divan Başkanı İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanvekili Ümit Babacan da, internet yasasının ivedilikle çıkarılması için bürokratik mesainin harcandığını, kendilerine ağustos ayına kadar çıkabileceği yönünde müjde sunulduğunu açıkladı.

İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI MESAİSİ

Dilek ve temenniler sonrasında seçim gündemine geçildi. Tek listeyle açık oylamayla yapılan seçimde Mesut Demir, üyelerin tamamının oyunu alarak bir kez daha Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’nin üç yıllığına başkanlığına seçildi.

Başkan Demir, internet gazeteciliği yasasının önemine vurgu yaparak, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini kaydetti. Çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesinin İnternet Gazeteciliği Yasası’nın çıkarılması ile mümkün olduğunu ifade eden Başkan Demir, “12 Nisan 1993′te Türkiye internetle tanıştı. 84 milyon nüfuslu ülkemizde herhangi bir cihaz vasıtasıyla internet kullanan kişi sayısı 65 milyon kişi, mobil internet kullananların sayısı ise 59 milyon kişi. Türkiye’de bir günde ortalama 7 saat 29 dakikayı internette geçiriyoruz. Mobil cihazlar aracılığıyla internette geçirilen ortalama süre tam 6 saat. Ülkemizde haberlerin internet medyalarından okunma oranı yüzde 98’dir. Bu da internetin 29 yıl önce geldiği Türkiye’de halen bir internet gazeteciliği yasasının çıkarılamaması üzücüdür” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TALİMATINA RAĞMEN YASANIN MECLİS’TEN GEÇMEMESİ ÜZÜCÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı olmasına rağmen İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibi tarafından teslim edilen internet gazeteciliği yasası taslağı TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’ndan halen Meclis Genel Kurulu’na kanun teklifi olarak sunulamamasının üzücü olduğunu kaydeden Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı kesimlerin baskılarına boyun eğmeden kararlı bir duruşla bu yasanın Meclis’e sunulması kaçınılmazdır. Anadolu illerinde yayın yapan gazeteler, malum ekonomik koşullar nedeniyle kan ağlamaktadır. Gazete kağıt fiyatının döviz kuru nedeniyle yüzde 300 artış göstermesi, medyalarda işten çıkarmalara yol açmış, işsiz gazeteci sayısını arttırmıştır. Anadolu illerindeki gazeteler acil olarak internet gazeteciliği yasasının çıkarılmasını bekliyor. Kamu kurum ve kuruluşları yasal düzenlemelerle dijitale geçerken, medya sektörü yasal düzenlemeden maalesef maruz kalmıştır”.

TEHDİT, ŞANTAJ VE YALAN HABERCİLİK KARŞISINDA MÜCADEYE DEVAM

Medyanın basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ettiklerini ifade eden Başkan Demir, “Fakat, günümüzde merdivenaltı diye tabir ettiğimiz internet haber siteleri söz konusu yasa çıkarılmadığı için maalesef basın sektörüne ve ülkeye darbe vurmaktadır. Bugün, her ilde siyasetçisinden bürokrasiye, iş dünyasından STK’lara kadar herkesin mağdur olduğu en büyük sorun şantaj, tehdit ve yalan habercilik yaparak gazetecilik ilkelerine aykırı yayın yapan merdivenaltı internet haber siteleridir. Vergi ödemeyen, sigortalı personel çalıştırmayan korsan haber sitelerinin kapatılması, çıkarılacak yasa ile mümkün olacaktır. Sosyal medya yasası ile birlikte TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüşülen İnternet Gazeteciliği Yasası’nın ivedi bir şekilde Meclis tatile girmeden kanun teklifi olarak geçirilmesi kaçınılmazdır” diye konuştu.

İNTERNET MEDYALARINA YENİ PROJELER MÜJDESİ

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği olarak yeni dönemde İnternet Gazeteciliği Yasası’nın yanı sıra; eğitim, seminer, çalıştay, konferans ve üyelerimize yönelik sosyal ve ekonomik çalışmalara yeni projelerle devam edeceklerini belirten Başkan Demir, genel kurulda kendilerine destek veren Uludağ Elektrik Dağıtım, Furpa Marketler Zinciri ve Nettel Group Nettech firmalarına üyeleri adına teşekkür etti. Demir, genel kurulun Bursa ve medya sektörüne hayırlı olmasını dilerken, yeni seçilen yönetim, denetim, danışma ve etik kurullarındaki meslektaşlarınm tebrik etti.

İŞTE YÖNETİM, DENETİM, DANIŞMA VE ETİK KURULLARI

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’nin Mesut  Demir başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Aysın Komitgan, Atilla Güney, Ahmet Sevinç, Fetih Bağcı. Mehmet Ali Ekmekçi, Barbaros Koçanalı, Coşkun Saitoğlu, Yavuz Gerçekçi ve Muhammet Ali İlbeyi’den oluşurken, Hasan Yalçın, Sevil Şaru, Burcu Sekmen, Sevinç Çelebi, Zeynep Çelik ve Elif Didem Danacıoğlu Denetleme Kurulu’na seçildi.

Genel kurulda ayrıca oluşturulan Danışma Kurulu’na Tahsin Ardıç, Cennet Cankılıç, İbrahim Öge, İhsan Altıkardeş, Melih Serdar Ömeroğulları, Selahattin Adıgüzeller, Bilal Kayaaltı, Metin Alp, Neslihan Çelik ve Fevzi Sarıkaya; Etik Kurulu‘na ise Mehmet Çetinkaya, Adnan Batır, Vedat Yücebaş, Bekir Uğur Gür, Serkan Yetişmişoğlu, Hüseyin Altınırmak, Rumeysa Kot, Ebubekir Yuca, Ersel Nalbant ve Adem Gür seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.