Dolar 32,2183
Euro 34,6565
Altın 2.392,60
BİST 10.216,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Bursa Gürsulu kadınlar çölyak hastası depremzedeler için üretiyor

Bursa Gürsulu kadınlar çölyak hastası depremzedeler için üretiyor
2

Bursa’nın Gürsu ilçesinde kadınların çölyak hastaları için yaptıkları erişteleri deprem bölgesindeki çölyak hastalarına gönderiyor.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Bursa Çölyakla Yaşam Derneği iş birliğinde, deprem bölgesindeki çölyak hastaları için erişte üretiliyor.    

Depremin ilk anlarından itibaren neler yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını söyleyen Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sümeyye Işık, “Birçok gıdanın gittiğini biliyorduk ama hazır gıdaya ihtiyaç olduğunu düşündüğümüzden poğaça, kurabiye, en azından çocukların yüzünü güldürebilmek adına, çocuklarımızı da düşünerek hızlı bir şekilde kurabiye ve poğaça yapımına başladık. Çölyaklı depremzedeler için de sıkıntı yaşandığını gördüm. Bursa Çölyakla Yaşam Derneği başkanına ulaştım. Biz, çölyaklı depremzede kardeşlerimize neler yapabiliriz, bizde kooperatif olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz deyince, konuşmamızla yarım saat içerisinde organize olmamız gerçekleşti. Ve hemen erişte yapımına başladık. Günlerdir çölyaklı depremzede kardeşlerimiz için burada erişte yapıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.