Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bursa Gemlik sahilinde ‘Albatros’ ile deniz ulaşımı başlıyor

Bursa Gemlik sahilinde ‘Albatros’ ile deniz ulaşımı başlıyor
2

Bursa’da Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın seçim döneminde önemli projelerinden olan deniz ulaşımı Haziran ayında başlıyor.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Gemlik ve Kumla arasında yolcu taşıyacak olan “Albatros” teknesinin test sürüşünü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan gerçekleştirdi.

Yaklaşık 40 yıl önce Gemlik’te deniz ulaşımı olduğunu söyleyen Başkan Sertaslan “Denizden Gemlik’e bakmak ayrı güzel” dedi.

SEFERLER HAZİRAN’DA

Başkan Sertaslan, teknenin bakımlarını gerçekleştirerek gereken belgeleri aldıklarını belirterek, “Küçük Kumla’ya taşımacılık yapan arkadaşlarımıza devredeceğiz. Hem deniz hem karayolu ayağını arkadaşlarımız takip edecekler. Kışın eziyetini onlar çekiyorlar. Yazın tam para kazanacakları dönemde bir alternatif ortaya çıkarıp onları zorda bırakmayalım düşüncesiyle bu hizmeti de onlara bırakacağız. Gemlik Kumla arasında, 40 yıl önce bu hizmet vardı. Hem turistik tarafı var hem de ulaşım ihtiyacına seçenek olacak. Örnek bir çalışma olsun istiyoruz. Teknemizin ismi “Albatros”. Hafif raylı sistemde “Martı” adını kullanacağımız için teknemize de “Albatros” dedik. Haziran ayında seferlere başlayacağız” diye konuştu.

Gemlik İskelesi’nden Kumla İskelesi’ne yaklaşık 15 dakikada ulaşacak olan 36 yolcu kapasiteli teknenin ücretinin ise önümüzdeki günlerde yakıt fiyatlarındaki duruma göre en alt sınırdan belirleneceği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.