Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Bursa büyüyor tarım bitiyor!

Bursa büyüyor tarım bitiyor!
2

Bursa Nilüfer Badırga Mahallesi sınırlarına Bursa-İzmir Otoyolu ve Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi (TESOB) yapılması nedeniyle, tarım alanları yok edildi. Mahalleli, tarım alanlarının değerinin çok altında kamulaştırıldığını söylerken bölgeye yapılması planlanan hızlı tren nedeniyle de birçok tarım alanının yok edilmesinden korkuyor.

Kurumsal Web Tasarım

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN/BURSA İGFA-  Badırga Mahallesinde tarım alanlarının kamulaştırılarak yerlerine Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi ve Bursa-İzmir Otoyolu yapılması nedeniyle tarım alanları yok edildi. Tarım alanlarının değerinin altında kamulaştırıldığını söyleyen mahalleli bölgeye yapılması planlanan hızlı tren nedeniyle de birçok tarım alanının yok olacağından korkuyor.

“ŞEHİR BÜYÜYOR TARIM BİTİYOR”

Bursa’da nüfusun artması ve sanayinin gelişmesiyle şehrin batıya doğru büyümesi oldukça hızlanmış durumda. Şehrin büyümesiyle de sanayilerin kurulabileceği tek yerler tarım alanları oldu. Bu alanlardan biri de Badırga Mahallesi. Mahalle’de yapılan Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi (TESOB) ve Bursa-İzmir Otoyolu nedeniyle daha önceleri buğday, karpuz, ayçiçeği gibi ürünlerin yetiştirildiği topraklar yok oldu. Mahalleli bu toprakların değerinin altında kamulaştırıldığını söylerken, yeni yapılacak olan hızlı trenin de bölgedeki birçok tarım alanını yok edeceğini söylüyor.

SUSUZ KARPUZ YETİŞEN TARIM ALANLARI

Yok edilen tarım alanlarında susuz karpuz yetiştiğini belirten Badırga Mahallesi Muhtarı Cevabi Yıldız, “Burada önceden tarım dışında kullanılacak bir alan yoktu. Tüm alanlar tarım için kullanılıyordu. Bölgeye Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi (TESOB) ve Bursa-İzmir Otoyolu yapılmadan önce buğday, ayçiçeği, kavun ve karpuz gibi ürünler ekiliyordu. Köylülerin tarlaları istimlak edildi ve tüm tarlalar yok oldu. Ayrıca bize değerinin altında bir para verdiler. Şu anda ise o bölgeler için trilyonlar konuşuluyor. Köylünün elinden çıktıktan sonra değerleri katlandı. Bu köyün geçim kaynağı tarım. Buna rağmen birçok tarım alanı bizim elimizden alındı. Şimdi bir de bu bölgeden hızlı tren geçeceği söyleniyor. O da geçerse daha çok tarım alanı elimizden alınacak. Otoyol geçmeden önce köyümüzde 1/1000’lik imar planlarının çıkacağı söylendi. Daha sonra projeler askıya alındı. Bu nedenle de arazileri değerinin altında aldılar. Arazilerinin üzerinden otoyol geçen köylülerimizden de hâlâ paralarını alamayanlar var” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.