Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Bursa Büyükorhan’ın altyapısına dev yatırım

Bursa Büyükorhan’ın altyapısına dev yatırım
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa’da köyden kente göçün yoğun olarak yaşandığı bölgeler olarak bilinen Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’ta yatırımlarına her geçen gün yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’da temeli yaklaşık 5 ay önce atılan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde çalışmalara hız verdi.

Bugüne kadar Büyükorhan’a 8 adet arıtma tesisi, 99 kilometre kanalizasyon ve yağmursuyu hattı, 198 kilometre isale hattı, 1 sulama göleti ve 1 sulama tesisi kazandıran BUSKİ tarafından yaptırılan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük 2.074 metreküp kapasiteli olacak ve kentsel atıksular biyolojik prosesler ile arıtılacak.

Proje kapsamında idari bina, koku binası, blower binasının kaba inşaatları tamamlandı. Biofosfor havuzunun inşaatı da biterken, havalandırma havuzu ve havalandırmalı kum ve yağ tutucu yapılarının inşaatları hızla devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle 2014 yılında Büyükşehir’in tüm il sınırlarını kapsamasının ardından, merkez dışındaki ilçelerde alt yapıya öncelik verdiklerini söyledi. Büyükorhan’ın atık sularının ‘arıtmadan geçirilerek’ doğal ortama bırakılmasıyla su kaynaklarının da korunacağını hatırlatan Başkan Aktaş, “Tesisin devreye alınmasıyla Büyükorhan Barajı, Sadağı Kanyonu, Orhaneli Çayı ve Çınarcık Barajı’nın su kalitesinde iyileşme sağlanacak. Yaklaşık 57 milyon TL’ye mal olacak tesis, Büyükorhan’ın Cumhuriyet, Hocahasan, Orhan ve Merkez mahalleleri başta olmak üzere, yaklaşık 3 bin kişiye hizmet verecek. Atıksular UV dezenfeksiyon sisteminden geçirildikten sonra deşarj edilecek. Arıtma sonucu oluşan arıtma çamuru ise çamur yakma tesisinde bertaraf edilecek. Çevre için de büyük önem taşıyan tesisin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.