Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Bu yıl teravih camilerde kılınacak

Bu yıl teravih camilerde kılınacak
2

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl camilerde teravih namazının kılınıp kılınamayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlık yerleşkesinde düzenlenen 2022 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı’nda konuşan Erbaş, bu ramazanda teravih namazlarının camide kılınacağını duyurdu.

Ramazan ayının çocukların inanç, ibadet ve merhamet eğitimi için de önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Camilerimiz, çocuklarımızla güzel, gençlerimizle anlamlıdır” dedi.

“Ebeveynler olarak bizlere düşen, çocuklarımızı bu ayın feyzinden ve camilerimizin manevi atmosferinden azamî derecede istifade ettirmenin gayreti içinde olmaktır” diyen Erbaş, “Onları, İslam’ın hayat veren ve insanı güzelleştiren ilkeleriyle buluşturmaya katkı sağlayacak ortamlar hazırlamaktır. Bu sebeple sahurun bereketini, orucun lezzetini ve iftarın sevincini bizzat tatmaları için çocuklarımızı gençlerimizi teşvik edelim, destekleyelim. Vakit namazlarında, teravihlerde, mukabelelerde camilerimizi çocuklarımızla şenlendirelim. Birlikte ibadet etmenin güzelliğini tatsınlar. Zihin ve gönül dünyalarında Ramazan ayına dair tatlı hatıralar biriktirsinler” diye konuştu.

Erbaş, salgın dolayısıyla iki yıl aradan sonra bu yıl teravih namazlarımızı camilerimizde cemaatle birlikte kılınacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.