Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Bitki koruma ürünlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNCE, BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜ REÇETE YAZMA VE PROFESYONEL UYGULAYICI YETKİ BELGESİNE SAHİP MÜHENDİSLER İLE BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜ VE ZİRAİ MÜCADELE ALET VE MAKİNELERİ BAYİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI.

Bitki koruma ürünlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
2

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, bitki koruma ürünü reçete yazma ve profesyonel uygulayıcı yetki belgesine sahip mühendisler ile bitki koruma ürünü ve zirai mücadele alet ve makineleri bayilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Kütahya yolu üzeri hizmet kampüsünde iki gün boyunca dört oturum halinde düzenlenen toplantılarda 2014 tarihli ve 29194 sayılı “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri” konusunda yönetmelik ile ilgili bilgi verildi. Toplantılara aynı zamanda ilçelerde bulunan ziraat odası, üretici birlikleri, tarım kredi, şeker pancarı kooperatifi ve benzeri kuruluşlardaki görevli reçete yazma yetki belgesi sahibi kişiler de katıldı.

Reçete yazma esasları üzerinde duruldu

İlk gün yapılan toplantıda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli Ziraat Mühendisi Dr. Nimet Katar “Reçete Yazma Yetki Belgesi” alabilmek için ziraat mühendisi olma şartının Danıştay’ın 2021/270 No’lu kararıyla sadece Ziraat Fakültelerinin Bitki Koruma bölümü mezunlarının alabileceği şeklinde düzenlendiği hususu vurgulanarak reçete yazma esasları üzerinde durdu. Ayrıca yaş meyve ve sebzede ilaç kalıntısı olma ihtimali nedeniyle üretici kayıt defteri tutma zorunluluğu olan armut, ayva, bezelye, biber, çilek, domates, elma, enginar, erik, greyfurt, havuç, hıyar, ıspanak, incir, kabak, kayısı, kiraz, kültür mantarı, limon, mandalina, muz, maydanoz, nar, nektarin, patates, patlıcan, portakal, şeftali, taze fasulye, taze soğan, üzüm ve vişneden oluşan 33 ürün grubunda bayilerde reçetesiz işlem yapılamayacağının altı çizildi.

Taşınması gereken asgari şartlar anlatıldı

İkinci gün Ziraat Mühendisleri Osman Erbilgiç ve Hasret Altay tarafından bitki koruma ürünü bayilerine; bitki koruma ürünleri takip sistemi kullanımı, bayilerin yetki ve sorumlulukları, bitki koruma ürünlerinin depolandığı yerlerin taşıması gereken asgari şartlar ve cezai yaptırımlarla ilgili bilgi verildi. Zirai mücadele alet ve makineleri bayilerine de piyasaya arz, satış yerlerinde taşınması gereken asgari koşullar, makine ve aletlerin etiketlerinde bulunması gereken açıklamaları içeren ilgili sunum yapıldı.

Öte yandan, yönetmelik gereği Tarım ve Orman Bakanlığı veya il müdürlüklerince yapılacak bilgilendirme toplantılarına mazeretsiz 2 yıl üst üste katılmayanların bitki koruma ürünü reçete yazma yetki belgesi 4 yıl süreyle iptal olduğu bildirildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.