Dolar 32,3265
Euro 34,8251
Altın 2.390,02
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Bina Güçlendirme Teknikleri Nelerdir?  

Bina Güçlendirme Teknikleri Nelerdir?  
2

Son yaşanan depremlerden sonra adını daha sık duymaya başladığımız konulardan bir tanesi de bina güçlendirme işlemleri yer almaktadır. Bina güçlendirme uygulaması genel olarak eski ya da yeni betonları kaynaştırmasını sağlamak kolon mantolama kanat ekleme çelik mantolama betonarme mantolama Epoksi enjeksiyonu gömlek geçirme ya da mantolama gibi yöntemler tercih edilmektedir.  

Kurumsal Web Tasarım

Bina güçlendirme uygulamasında en doğru yöntemler için samsundepremtesti adresinden uzman yapı mühendisleri ile en iyi bir şekilde düzgün yöntemler için bina güçlendirme işlemleri yapılmaktadır. En çok tercih edilen bina güçlendirme yöntemleri ise kiriş ve kolon mantolama uygulaması yer almaktadır.  Firma binanıza en uygun olan yöntemi tercih ederek işlemleri yerine getirir. Bu sayede binada sonradan herhangi bir sorun çıkma olasılığı ortadan kalkmış olur. Firma uzman çalışanları ile doğru yöntem ve doğru malzemeler ile işlemleri yerine getirir.

Bina Güçlendirme Uygulaması Hangi Binalara Yapılmaktadır?  

Bina güçlendirme işlemleri genel olarak kısa kolonlara sahip yapıları yeterli derecede güçlü malzemelere sahip olmayan yapılarda projesiz olarak inşa edilmiş olan  binalarda düzensiz plana sahip olan binalarda projeye uygunsuz ve sağlıksız şekilde bir şekilde eklemelerin yapıldığı binalar bina yapılırken deprem yönetmeliğine uygun olmayan malzemelerin kullanılmış olan  binalarda bu yöntemler uygulanır.  

Ayrıca bina yapımında kullanılan malzemelerin uygun kalite dışında ya da  miktar bakımından da zayıf olduğu binalarda uygulandığı gibi inşaatı yapılan  zeminin dikkate alınmadığı binalarda da güçlendirme işlemleri yapılmaktadır. Bina güçlendirme teknikleri ile ilgili daha kapsamlı bilgi edinmek için samsundepremtesti adresinden uzman yapı mühendisleri ile iletişime geçerek en uygun teknikler için bilgi almak mümkündür.  

Hizmet almak isterseniz de firma https://samsundepremtesti.com/bina-guclendirme/ sizin binanıza uygun işlemleri gerçekleştirir. Samsun Deprem Testi sitesi oldukça güvenilir bir sitedir. Öncesinde ya da sonrasında bir sorun yaşamazsınız. Üstelik birinci sınıf malzeme tercih edilmesi nedeni ile binalarınız çok daha güçlü bir hale gelmektedir. En iyi hizmeti oldukça düşük fiyatlar ile sunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.