Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 12°C

Bilecik’in Pazaryeri İlçesindeki tarihi cami restore ediliyor

Bilecik’in Pazaryeri İlçesindeki tarihi cami restore ediliyor
2

Bilecik’in Pazaryeri İlçesinde 17. yy’da yapılan Karamustafa Paşa Camii mimari yapısı bozulmadan restorasyon ediliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Pazaryeri Gündem (BİLECİK İGFA) – Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr Haluk Yıldız’ı ziyaret eden Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, tarihi caminin restorasyon planına alınması için görüştü.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr Haluk Yıldız’ı ilçe Kaymakamımız Ferhat Altay ile birlikte ziyaret ettik. Tarihi Karamustafapaşa caminin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy’un destekleri ile yatırım programına alınması için hazırlanan restorasyon projesi ile ilgili görüştük. İnşallah kısa zamanda yatırım programına alınıp baharda çalışmalara başlanır diye düşünüyorum. İlçemize yakışacak bir görüntüye kavuşacak olan merkez çarşı camiinin (Karamustafapaşa camii) tarihi kimliğine kavuşması için çalışıyoruz. Camimizin yapısı aynı şekilde muhafaza edilerek restore edilecektir” dedi.

Kaymakam Altay ve Başkan Tekin, misafirperverliği için Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr Haluk Yıldız’a teşekkür ettiler.

Karamustafa Paşa Camii 17.yy’da İran seferine çıkan IV. Murat sadrazamı Kara Mustafa Paşa, ordusu ile birlikte askeri yol üzerinde olan Pazaryerine uğramış ve konaklamıştır. Buraya kendi adını taşıyan cami ve külliye yaptırmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.