Dolar 32,5044
Euro 34,6592
Altın 2.477,33
BİST 9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Bilecik Pazaryeri’nde köylüler 15 yıldır aynı sofrada iftar yapıyor

Bilecik Pazaryeri’nde köylüler 15 yıldır aynı sofrada iftar yapıyor
2

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Sarıdayı köyünde vatandaşlar 15 yıldır aynı sofrada iftar yapıyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

Pazaryeri Gündem/ BİLECİK (İGFA)- Sarıdayı köyünde 2007 yılından beri gelenek haline gelen Ramazan ayında köy halkının toplu olarak iftar açması pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılmazken, köylü vatandaşlar yine aynı sofrada buluştu.

15 yıl önce köy muhtarı Nizamettin Eryılmaz tarafından başlatılan ve hayırsever vatandaşların katkısıyla yapılan iftar yemekleri ile köy halkı köy meydanına kurulan sofralarda iftarını açıyor. İftara gelemeyen yaşlıların yemekleri ise, gençler tarafından evlerine kadar servis ediliyor.

Sarıdayı köyündeki iftar yemeğine katılan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Soydan, Kadın Kolları Başkanı Büşra Kanat ve Belediye Meclis üyeleri köylü vatandaşlar ile birlikte orucunu açtı, köylü vatandaşlar ile sohbet ettiler.

İftar yemeğinin köyde birlikteliği pekiştirdiğini, hayırsever vatandaşların katkısıyla 15 yıldır 200 nüfuslu Sarıdayı köyünde düzenlenen iftar programının güzel bir gelenek haline geldiğini belirten, Muhtar Nizamettin Eryılmaz, “2 yıldır Covid-19 sebebiyle ara verdiğimiz köyümüzdeki iftar yemeği programımıza hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bu yıl tekrardan başladık. Köylü vatandaşlarımız ile birlikte köy meydanında iftarımızı yapıyor, hem de sohbet ediyoruz” dedi.

Sarıdayı köyünde düzenlenen geleneksel iftar programında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Bu akşam iftarımızı Sarıdayı köyümüzde vatandaşlarımız ile birlikte açtık. Birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın ne olduğunu, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı bu güzel programda Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan Ayının tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Sarıdayı köyümüzün güzel insanlarına teşekkür ederim” ifadesinde bulundu

AK Parti ilçe Başkanı İsmail Soydan ve Kadın Kolları başkanı Büşra Kanat, iftar programına katılan köylüler ile teker teker sohbet ederek köylülerin taleplerini dinlediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.