Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
BİST 9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Bilecik Pazaryeri’nde ahududu fidanları toprakla buluşacak

Bilecik Pazaryeri’nde ahududu fidanları toprakla buluşacak
2

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Pazaryeri Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan tarımsal alanda alternatif ürün olarak ahududu yetiştiriciliğinin arttırılması amacıyla çiftçilere 12500 ahududu fidanı dağıtıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) – Pazaryeri ilçesi başta olmak üzere Dereköy, Ahmetler, Güde, Bozcaarmut ve Büyükelmalı köylerinde dikimi gerçekleşecek olan ahududu fidanları 25 dekar alanda toprakla buluşacak.

Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çiftçilere teslim edilen ahududu fidan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Ferhat Altay’da katıldı.Kaymakam Ferhat Altay, dikimi gerçekleştirilecek olan ahududu’nun katma değeri yüksek bir bitki olduğunu belirterek, çiftçilere iyi bir alternatif gelir kapsısı olacağını vurguladı.

Kaymakam Altay, “Kaymakamlığımızca ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün öncülüğünde başlatılan çiftçilerimize yüksek gelir sağlaması düşünülen ahududu yetiştiriciliğin arttırılması amacıyla bugün ilçemizde 12,500 fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert ise fidan dağıtım töreninde, “Pazaryeri ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Pazaryeri Kaymakamımız Sayın Ferhat Altay’ın girişimleriyle çiftçilerimize alternatif ürün olarak ahududu fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Fidanların dikiminden yetiştirilmesine kadar her konuda Ziraat mühendisi ekiplerimiz ile çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.