Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Beylikdüzü’nde SECAP için imzalar atıldı

Beylikdüzü’nde SECAP için imzalar atıldı
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Enerji A.Ş. iş birliğiyle “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)” tanıtım toplantısı düzenledi.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, iklim değişikliğiyle ortaya çıkan çeşitli riskleri azaltmak adına oluşturulan eylem planının detayları paylaşıldı. ToplantıyaBeylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın’ın yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Tarihimizin en büyük varoluşsal kriziyle karşı karşıyayız. Bizden sonra da bu dünyanın üzerinde yaşayacak insanlar olacak. Bugün alacağımız bazı tedbirler belki geleceği kurtaracak. İklim krizleri etkisiyle son dönemlerde de yaşamış olduğumuz salgınlar, seller, fırtınalar, kar yağışları her geçen gün bir krize dönüşüyor. Sorunun bir parçası olarak bizler, çözümün de bir parçası olmak zorundayız. Durum acil ve çok hızlı harekete geçmeliyiz. Bugün burada Beylikdüzü için 2030 yılına kadar yüzde 40’lık bir emisyon azaltma hedefini ortaya koyacağız. İnşallah bu olası riskleri analiz edip paydaşlarımızla ve halkımızla paylaşıp, hedefimize doğruemin adımlarla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SECAP ile ilgili detaylı bir sunum yapan İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın da, “1760’lı yıllarda başlayan Sanayi Devrimi’nden sonra hep beraber dünyayı kirlettik. Önce büyüklerimiz şimdi ise biz kirletiyoruz. Yarınlarda çocuklarımızı ve sonraki kuşakları nasıl bir dünyanın beklediğini görmemiz gerekiyor. Atık yönetimi, enerji tüketimi ve kentleşmeden neler anladığımızı bir kez daha yorumlamamız gereken bir dönemdeyiz. Dolayısıyla Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hakikaten çok önemli. SECAP sadece bir yönetimin değil, toplumun bütününün bir görevi. Ya yeşil bir gelecek ya da kaynakları tükenmiş bir dünya. SECAP, bu anlayışı yeşile çevirecek” dedi.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.