Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!

Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
2

Hacı Hasanoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları ucuz ve sağlıksız baklava tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bursa’da gıda sektöründe saygın bir yer edinen ve 7 şubesiyle damakları şenlendiren, 5 kıtada 21 ülkeye ihracat gerçekleştiren Hacı Hasanoğulları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde tüketicilere önemli mesajlar verdi.

YAĞ YERİNE MARGARİN TERCİHİ

Baklava ve tatlı konusunda ucuz ve sağlıksız ürünlerin ciddi zararlar verdiğine vurgu yapan Yüksel Aktaş, kalitesiz malzemeyle yapılan baklavaların insan sağlığına yönelik ciddi problemler getirdiğine dikkat çeken Aktaş, “Sağlıklı ve iyi baklavanın önemli kıstaslarından birisi kullanılan ürünlerin kalitesidir. Müşterilerimizin ve misafirlerimizi sağlığı bize emanettir.  Baklavalarımızda 1’nci sınıf boz iç fıstık kullanıyoruz. Ucuz adı altında satılan merdiven altı işletmeler ise yer fıstığını yeşil gıda boyası ile boyuyor ya da fıstık esansı kullanılıyor. Bizler tereyağının en kalitelisi olan sade yağından vazgeçmezken, diğerleri ucuz olsun diye margarine sarılıyor” dedi.

GLUKOZ ŞURUBU KULLANILIYOR

Kendilerinin ürünlerinde toz şeker kullandığına dikkat çeken Aktaş, “ Ucuz ve sağlıksız olanlar glukoz şurubu kullanılıyor. Ayrıca hamurun katını da çok atıyorlar.  Bizler misafirlerimize 1 kilo baklavada 24-25 dilim baklava çıkarıyoruz.  Kalitece düşük olanlar ise şerbeti bol kullanarak 18-19 dilimle 1 kiloyu tamamlıyor. Bu da mide yanması başta olmak üzere çeşitli rahatsızlığa da sebebiyet veriyor. Her zaman söylediğim gibi, gerekirse 250 gram alın ama gerçek baklavanın tadına varın” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.