Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Bayat ilçesi mantar üretim merkezi olacak

Bayat ilçesi mantar üretim merkezi olacak
2

Bayat ilçesi mantar üretim merkezi olacak… Afyon’u ilçeleriyle birlikte kalkındırmak ve geliştirmek amacı ile kolları sıvayan Vali Gökmen Çiçek, Bayat ilçesini mantar üretim merkezi yapmak için çalışmaları arttırdı. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı desteği ile hayata geçirilecek olan mantar üretim tesisleriyle Bayat ilçesi artık mantar üretimiyle de ön plana çıkacak.

Kurumsal Web Tasarım

Derbent ve İmrallı köylerini ziyaret etti

Şehre geldiği günden bu yana dokunduğu her yeri farklı bir konuma taşıyan Vali Çiçek, şimdi de Bayat ilçesinde mantar üretim projesini hayata geçiriyor. Programları dahilinde Bayat ilçesine giden Vali Gökmen Çiçek, Bayat Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Vali; Kaymakam Mehmet Anıl Çolak’tan ilçede eğitim, asayiş, sağlık ve spor alanlarında sürürülen çalışmalar hakkında bilgiler edindi. Programını Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde sürdüren Vali Çiçek, vatandaşlarla bir araya gelerek onların istek ve taleplerini dinledi. Vali Çiçek, köyde istiridye mantarı üretilmesi planlanan alanda da detaylı bir incelemede bulundu. Vali Çiçek, çalışmalara yönelik bilgiler aldı. Vali Gökmen Çiçek’in bir diğer ziyareti de İmrallı Köyü’ne oldu. Köyde yaşamını sürdüren vatandaşlar ile bir araya gelen ve onların taleplerini dinleyen Vali Çiçek, İmrallı’da da istiridye mantarı üretimi için tesis yapılacak alanda birtakım incelemelerde bulundu.

”İlçemiz mantar ile de anılacak”

Günün sonunda birtakım değerlendirmelerde bulunan Vali Çiçek: “Bayat ilçemiz mantar üretim merkezi oluyor. Bayat Kadın Kültür Kooperatifimizde başlayan istiridye mantarı üretimi köylerde de yapılacak. Bayat ilçemiz artık istiridye mantarıyla anılacak. Şuanda Derbent ve İmrallı olmak üzere 2 köyümüzde projeye başladık. Projemiz tüm hızıyla sürüyor. Kaymakamımız Mehmet Anıl Çolak ile Belediye Başkanı Halilibrahim Bodur’u tebrik ediyorum. İnşallah el birliği ile Bayat ilçemizde çok güzel işler başaracağız. Kilim diyarı Bayat ilçemiz artık mantar ile de anılacak” dedi.

Bayat ilçesi – Haberler Afyon
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.