Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

BAŞKONSOLOS SUZAN NOVOBERDALİU, ‘’TÜRKİYE HEP YANIMIZDA OLDU’’

BAŞKONSOLOS SUZAN NOVOBERDALİU, ‘’TÜRKİYE HEP YANIMIZDA OLDU’’
2

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu’yu makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Zeybek, konuğuyla yakından ilgilendi. Kosova ile tarihi ve kültürel bağlarımızın hiçbir zaman kopmadığına dikkat çeken Zeybek Başkan, kardeş ülke Kosova’nın her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Zeybek, “Kardeş ülke, geçmişe dair tarihi bağlarımızın olduğu, beraberce acısıyla tatlısıyla birlikte yaşadığımız, ecdat yadigarı Murad Hüdavendigar ‘ın türbesinin bulunduğu kardeş ülke Kosova Başkonsolosumuz ziyaretinden büyük mutluluk duydum” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

“Fiziki olarak ayrı olsak da kalben yanlarındayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeş ülkelerin her daim yanında olduğunu, dertleriyle dertlendiğine dikkat çeken Mehmet Zeybek; “Kosova; yaşantısıyla, kültürüyle hatta yemeklerin isimlerine kadar bizimle hiçbir zaman bağlarını koparmadı. Fiziki olarak bizden ayrı olsa da kalben yanlarındayız. Yaralarını sarmak zaman aldı, çok şükür bizim de mensubu bulunduğumuz AK Parti Hükümeti olarak Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde kardeş ülkelerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz.” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak da kardeş ülkelerin yanında olduklarını söyleyen Zeybek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini iş adamlarımızın Kosova’ya yatırım yapma konusunda tavsiyeleri olacağını sözlerine ekledi.

 “Olağanüstü koşullarda bile Kosova’nın yardımına geldiniz”

        Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu ise şehri ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Türkiye’nin salgın zamanında da Kosova’ya yardım ettiğini hatırlatan Novoberdaliu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin olağanüstü koşullarda bile Kosova’nın yardımına geldiğini çok iyi biliyoruz. 1999’daki savaştan başlayarak, yeniden yapılanmada, ülkenin kalkınmasında ve şimdi ekonomi alanındaki yatırımlarla desteklemeye devam etti. Kovid-19 salgını döneminde Kosova’nın sağlık sistemine katkı veren Türkiye, hep yanımızda oldu. Dünya Sağlık Örgütü pandemiyi ilan etmeden, Türkiye önlemlerini almıştı. Pandemide de yardımlarınızı her zamanki gibi yaptınız. Türkiye’ye, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Kosova’ya gönderdiği yardımlar için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kosova halkının Türkiye’ye olan teşekkürlerini iletmek istiyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.