Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Başkan Büyükkılıç: ” Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyükşehir kurucu üye olacak”

Başkan Büyükkılıç: ” Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyükşehir kurucu üye olacak”
2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kısa sürede hayata geçirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üye olarak yer alması talebinin de mecliste oy birliği ile kabul edildiğini söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Sera Organize Sanayi Bölgesi için yeni koşullar ödenecek kaynak ile ilgili yapılan değerlendirme yeni şekliyle oylamaya sunularak kabul edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında yapılan 55 maddelik gündemden oluşan Mart Ayı Meclis Toplantısı gündeminde yer alan Sera Organize Sanayi Bölgesi maddesinde, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının, Kayseri’de modern teknolojik sera ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, seracılığın belli bir alanda planlı ve organize olarak yapılması amacıyla, Kayseri Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Kayseri Sera TDİOSB) kurulmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üye olarak yer alması, katılım payı oranı ve müteşebbis heyetinde temsil edecek kişi sayısının belirlenmesi talebinin görüşülmesi talebi görüşüldü. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

“ŞEHRİMİZE, ÜLKEMİZE BÜYÜK BİR KAZANIM OLUR DİYE UMUYORUZ VE İNANIYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, Meclis’te Sera Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 55’inci madde ile alakalı olarak, Sera Organize Sanayi’nin Kayseri’ye ve Türkiye’ye büyük kazanım sağlamasını beklediklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

“İnşallah kısa sürede Sera Organizemiz, hayata geçer, yatırıma vesile olur. Himmetdede civarında biliyorsunuz 90 derece sıcaklığında su çıkmıştı. Kayseri’miz böylece 1 milyon metrekarelik bir alanda bu yatırımı yapmak suretiyle en azından, şehrimize, ülkemize büyük bir kazanım olur, katma değer de sağlar, döviz de getirisi sağlar diye inanıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.