Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Başkan Büyükkılıç, Ankara’da Eko İklim Zirvesi’nde konuştu, TOGG’in inceledi

Başkan Büyükkılıç, Ankara’da Eko İklim Zirvesi’nde konuştu, TOGG’in inceledi
2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları anlattı. Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli üretim olan Türkiye’nin otomobili TOGG’u inceledi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (ANKARA İGFA)- İklim değişikliğine karşı farkındalığın yaratılacağı, sorunların tartışılacağı ve çözümlerin bulunacağı EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nın açılış töreni Ankara ATO Cogresium’da gerçekleşti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı zirveye Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konuşmacı olarak katıldı.

Büyükşehirlerde yeşil dönüşümün işlendiği,  iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler üniversiteler, uluslararası kuruluşlar ve çok sayıda paydaşın bir araya geldiği zirvede Başkan Büyükkılıç, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEYİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Paris İklim Anlaşması çerçevesinde ülkenin ortaya koyduğu 2053 Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma vizyonuna paralel olarak İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı hazırlık çalışmalarına başladıklarını ve bu kapsamda teknik personel eğitim çalıştayı düzenlediklerini belirtti. 

Şehrin sera gazı envanterini güncelleme çalışmaları başlattıklarını da anlatan Büyükkılıç, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Kayseri’de iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla yapılan çevre korumadan, ulaşıma, KASKİ’den enerjiye kadar birbirinden önemli proje, yatırım ve hizmetler hakkında sunum yaptı. 1 milyon 260 bin metrekare alana yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini, ilçelerde yapılmış ve yapımı devam eden Millet Bahçeleri ile yeşil alan miktarının artırılması ve şehrin tempolu yaşam şartlarından uzak konfor alanları oluşturulmasını hedeflediklerini söyleyen Büyükkılıç, İklim değişikliği ile mücadelede tarıma destek vermek için sadece 2022 yılının bu ilk 3 ayında 3000 ton yem bitkisi, nohut, yazlık buğday, aspir ve korunga tohumu dağıtıldığını ifade etti.

Son iki yılda 22 milyon 232 bin TL değerinde su tasarrufu sağladıklarından bahseden Başkan Büyükkılıç, ilçelerden kaynaklanan evsel atıkların yönetimine ilişkin olarak 5 adet transfer istasyonu planladıklarını ve hayata geçirmeye başladıklarını, oluşturulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile hafriyat atıklarının yüzde 35’ini geri kazanarak, yol ve parklarda kullandıklarını da söyledi. 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, TOGG’U İNCELEDİ

Öte yandan iki gün sürecek zirve, 10 bin metrekare alanda dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına da ev sahipliği yaptı. Fuar’da Türkiye’nin yerli ve milli otomobili, karbon üretmeyen çevre dostu TOGG’u hem yakından gördü, hem de yetkililerden bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOGG önünde hatıra fotoğrafı da çektirerek, “Yerli ve milli aracımız TOGG’un, aziz milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Büyükkılıç, Türkiye’nin İlk Ekonomi ve İklim Değişikliği Fuarı’nda, Hisarcıklıoğlu ile birbiri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.