Dolar 32,4308
Euro 34,8354
Altın 2.397,96
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Bakanlıktan çok yönlü ‘Aile Çocuk’ dergisi

Bakanlıktan çok yönlü ‘Aile Çocuk’ dergisi
2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan, çok dilli ilk çocuk dergisi olma özelliğine sahip “Aile Çocuk” Arapça, İngilizce çevirileri ile görme ve işitme engeli bulunan çocuklar için işaret dili ve sesli betimleme versiyonlarıyla yayımlandı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 6-9 yaş aralığındaki çocuklar için “Aile Çocuk” dergisi hazırlandı.

Arapça ve İngilizce’ye çevrilen dergi işaret dili ve sesli betimleme versiyonlarıyla da yayımlandı.

Görme ve işitme engeli bulunan çocuklar için işaret dili ve sesli betimleme versiyonlarıyla yayımlanan Aile Çocuk dergisi, farklı dillere çevrilerek basılmasıyla da Türkiye’de çok dilli ilk çocuk dergisi olma özelliği gösteriyor.  Derginin 4. sayısının Arapça ve İngilizce dillerine çevrilerek baskısı yapıldı. Yılda dört sayı olarak yayımlanan derginin önümüzdeki süreçte Fransızca ve Almanca çevirilerinin yapılması planlanıyor.

Derginin farklı dillerde basılmasıyla uluslararası alanda tanıtılması ve dergiden Türkiye’deki yabancı uyruklu çocukların uyum sürecinde yararlanması amaçlanıyor.

Aile Çocuk dergisi içindeki etkinliklerle çocukların aileleriyle birlikte zaman geçirmesine katkıda bulunacağı gibi ailelere de rehber olma niteliği taşıyor.

Derginin tüm sayılarına https://ailecocuk.aile.gov.tr/dergimiz/ adresinden dijital olarak ulaşılabiliyor.

İşaret dili ve sesli betimleme versiyonlarına ise https://ekutuphane.aile.gov.tr/video-galeri/ adresinden veya Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın Youtube kanalından erişilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.