Dolar 32,5432
Euro 34,8870
Altın 2.429,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Bakanlıklar 13 bin personel alacak

Bakanlıklar 13 bin personel alacak
2

Bakanlıklar 13 bin personel alacak… Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı ne zaman yapılacak? TYP başvurusu nereden yapılır? TYP nedir? Sorularının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. İŞKUR vasıtasıyla TYP tam 13.238 personel alımı gerçekleştirecek. İŞKUR TYP 13 bin 238 personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Kurumsal Web Tasarım

Toplum Yararına Programlar kapsamında alımı gerçekleştirilecek olan TYP personel listesi İŞKUR resmi web sitesinde yayımlandı.

Geçici gelir desteği sağlamak için İŞKUR tarafından başlatılan programda bir dönem destek sağlanıyor. Öncelik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere birçok bakanlık bünyesinde alımlar gerçekleştiriliyor.

Katılımcı başvuruları, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’daki okullara temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetleri için tam 6 bin kontenjan verildiğini söyledi.

Başvuru şartları nelerdir?

Başvuru yapabilmek için kuruma kayıtlı işsiz olma, 18 yaşını tamamlamış olma, emekli ve malul aylığı almama, öğrenci olmama (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç) şartı aranacak.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre aynı adreste ikamet eden kişilerden sadece bir kişi başvuru yapabilecek.

Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin bir buçuk katını aşmaması gerekecek.

TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamaları gerekecek.

TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek başvurular geçersiz olacak.

Başvuru sürecini İŞKUR’un web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Toplum Yararına Program Nedir?

İşsizliğin fazla olduğu dönemlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.