Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Bakan Yanık’ta New York’ta ‘kadın’ vurgusu

Bakan Yanık’ta New York’ta ‘kadın’ vurgusu
2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınların toplumun her alanında haklardan ve fırsatlardan eşit olarak istifade edebilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Yaşamın her alanında ne kadar fazla kadın yer alırsa toplumun o denli güçlü olacağına inanıyorum” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York’taki Türkevi’nde çevrim içi olarak düzenlenen Kadın-Erkek Paritesi Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Yanık, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’de kadınların liderliğini geliştirmeyi amaçlayan Dostlar Grubu’nun yaptığı çalışmalara önem verdiğini kaydetti.

Bakan Yanık, kadın-erkek paritesinin adil ve müreffeh bir toplum için önemli olduğuna dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 2028 yılına kadar tüm seviyelerde eşitlik sağlamaya yönelik taahhüdünü desteklediklerini belirten Bakan Yanık, “Türkiye’nin bu konudaki ilkeli duruşu ile uyumlu olarak kadın ve kızların güçlendirilmesi ve insan haklarının korunması hususunda sunulan önerileri destekliyoruz. Kadın ve kızları merkeze koyma yaklaşımını memnuniyetle karşılıyor, raporda belirtilen kadın ve kızlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına ağırlık veriyoruz. Kadın ve kızlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için acil müdahale planı dahil olmak üzere gösterilen tüm çabalara katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Kadınların Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Plan’nı kapsamlı şekilde hazırladıklarını belirten Bakan Yanık, kadınların siyasete aktif katılımları ve temsillerinin demokrasinin temel ilkesini oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşamın her alanında ne kadar fazla kadın yer alırsa toplumun o denli güçlü olacağına inandığını belirten Bakan Yanık, “Tüm mesleklerde kadınların sayısını artırmayı amaçlıyoruz. 2002 yılında Türkiye’deki kadın milletvekillerinin sayısı 24 iken son seçimlerde bu sayı 104’e ulaşmıştır. Ayrıca, yıllar içinde yerel yönetimlerde olumlu benzer bir gelişme yaşanmıştır. Bugün geniş kapsamlı çalışmalarımız neticesinde Türkiye’de, akademisyenlerin yarısından fazlası, öğretmenlerin yüzde 60’ı, doktorların yüzde 45’i, avukat ve mimarların yüzde 46’sı, kamu görevlilerinin yüzde 40’ı ve büyükelçilerin yüzde 27’sinin kadın olduğunu görmek mümkündür. Ayrıca hem aktif işgücü hem de teknik eğitim programları katılımcılarının yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır” dedi.

Bakan Yanık, toplantıda pandemi döneminde kadın sağlık çalışanları ile sosyal hizmet uzmanlarının görevlerini ön saflarda yerine getirdiklerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.