Dolar 32,6003
Euro 34,8766
Altın 2.495,92
BİST 9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Bakan Pakdemirli Afyon’da sulama sistemlerini inceledi

Bakan Pakdemirli Afyon’da sulama sistemlerini inceledi
2

Bakan Pakdemirli Afyon’da sulama sistemlerini inceledi… Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Afyonkarahisar‘da öncü sulama sistemlerini hizmete almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Tüm bu alandaki sulamaları tek bir cep telefonu ve internet sistemi üzerinden takip etmek ve bunları da kontrol etmek mümkün.” diye konuştu.

Kurumsal Web Tasarım

Çobanlar ilçesi ile Sülümenli beldesi arasındaki Seyitler sulama sistemlerinde incelemelerde bulunan Pakdemirli, burada yaptığı açıklamada, 30 bin dekar alanda geçerli olmak üzere yapılan tesislerin, son sistem olduğunu vurguladı.

“Bugün itibariyle kuraklığı ve etkilerini konuşurken su tasarrufu sağlayan sistemlerle çalışıyor olmamız son derece önemli.” diyen Pakdemirli:

“Bu öncü sistemleri de burada hizmete almaktan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Tüm bu alandaki sulamaları tek bir cep telefonu ve internet sistemi üzerinden takip etmek ve bunları da kontrol etmek mümkün. Bu sistem gece vaktinde ön ödemeli sayaçların belli bir sıraya alınıp o sıra dahilinde sulanmasını sağlıyor. Özellikle de çok büyük bir alanda basınç değişikliği olmadan, problem yaşanmadan çok daha tasarruflu bir şekilde sulamayı gerçekleştirme imkanına sahip oluyorsunuz.”

Pakdemirli, bu sistemlerin Türkiye çapında yaygınlaştırılmasında, başta Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü olmak üzere çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Pakdemirli’ye Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, belediye başkanları ve daire müdürleri eşlik etti.

Pakdemirli konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: Afyonkarahisar’da bölgenin en yüksek barajı Çay Barajı’ndayız. Baraj; sulaması, içme suyu arıtma ikmali ve isale hattıyla ekonomiye yıllık 40 milyon TL katkı, 770 kişiye istihdam sağlayacak. 18 bin 550 dekarlık tarım arazisine can suyu olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.