Dolar 32,5463
Euro 34,8430
Altın 2.435,06
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Bakan Koca: Bulaş riskinde maske alışkanlıklık haline gelmeli

Bakan Koca: Bulaş riskinde maske alışkanlıklık haline gelmeli
2

Çeşitli temaslarda Aydın’da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapalı alanda maske zorunluluğunun kalkmasına ilişkin, bundan sonraki süreçte bulaş riskinde maske takılmasının alışkanlık haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

AYDIN (İGFA) – Çeşitli ziyaretler kapsamında Aydın’a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ziyaretlerine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’dan başladı.

Ziyaret sonrasında Aydın’daki sağlık yatırımlarına yönelik Valilik’te açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Aydın’ın sağlık alanında her geçen yıl artırdığını ifade eden şehir hastanelerinin öneminin pandemi döneminde daha da iyi anlaşıldığını söyledi. Aydın ve ilçelerindeki sağlık yatırımlarına ilişkin müjdeler de veren Bakan Koca, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetlerine erişebilmesine sağlayacaklarını kaydetti.

Bakan Koca, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bilim Kurulu’nun son toplantısını dün gerçekleştirdiğini anımsatan Bakan Koca, “Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına inene kadar maske kullanımı onun dışında hiç bir alanda maske kullanımı olmayacak şeklinde açıklama olmuştu. Bunun içine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da tüm kurumlar girmiş olur” dedi.

Maskenin koruyucu olduğunu bir enfeksiyon durumunda bir başkasına bulaştırmada önleyici olduğunu anımsatan Bakan Koca, “Bundan sonraki süreçte herhangi bir vatandaşımız üst solunum yolu enfeksiyonu hisseder durumda olursa bir başkasına bulaştırmamak için maskesini takıyor olmalı, bu bizim için bir alışkanlık olmalı. Biz maskenin koruyucu olduğunu, bulaş riskini önlediğini biliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.