Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Bakan Çavuşoğlu: Barış çabaları diplomasiyle sürecek

Bakan Çavuşoğlu: Barış çabaları diplomasiyle sürecek
2

Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanış toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Mart’ta gerçekleşen Ukrayna-Rusya arasındaki tarihi toplantıya ev sahipliği yaptıklarına dikkati çekerek, Türkiye’nin barış çabaları için ilkeli ve diplomasiyi önceleyen tutumunu sürdüreceklerini söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

ANTALYA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu, Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasıyla sona erdi.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF)’nun kapanışında konuşan Bakan Çavuşoğlu, ADF’nin 17’si devlet ve hükümet başkanı, 80’i bakan olmak üzere 75 ülkeden katılımcıyı bir araya getirdiklerini belirterek, forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11, kendisinin ise 67 ikili görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.  Çavuşoğlu, forumun uluslararası toplantılar takvimindeki yerini daha da pekiştireceklerini belirterek, diplomasiye her zamandan daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Forum öncesinde 10 Mart’ta tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını ilk kez Türkiye’de bir araya getirdiklerini söyledi. Bütün dünyanın gözünün, kulağının Antalya’da olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “Her iki tarafın da bu toplantıya bizim de özellikle katılmamızı istemesi, ülkemize duyulan güvenin bir göstergesidir. Biz en başından beri, ilkeli ve diplomasiyi önceleyen bir tutum sergiledik. Bu yöndeki samimi gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Antalya’da gerçekleşen Rusya-Türkiye-Ukrayna zirvesi ile ilgili her iki tarafın da bu toplantıya Türkiye’nin de özellikle katılmamızı istemesinin ülkemize duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Biz en başından beri diplomasiyi önceleyen bir tutum sergiledik. Batı’nın Rusya’ya yaptırımlarıyla ilgili, Türkiye’nin tutumu başından beri ilkeli ve net” diye konuştu.

Öte yandan ADF’de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da forumda gençlerin sesine kulak verdiklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, gençlerin üst düzey yetkililer ve düşünce insanlarıyla serbest bir ortamda iletişime geçtiklerini ifade ederek, bu yılki Diplomasi Tüneli’nde “diplomasinin tarihi kökeni”, “modern diplomasi” ve “diplomasiyi yeniden kurgulamak” başlıkları altında yaklaşık 400 görsele yer verdiklerini kaydetti.

489 TÜRK VATANDAŞ DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Bu arada basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’dan dün akşam 489 Türk vatandaşının daha tahliye edildiğini duyurdu.  Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi’nde mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.