Dolar 32,5148
Euro 34,6923
Altın 2.491,71
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Babacan’dan ODTÜ protestosu açıklaması

Babacan’dan ODTÜ protestosu açıklaması
2

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ODTÜ öğrencilerinin dün kampüste gerçekleştirdiği protestoyu öğrencilerle Twitter’da açılan sohbet odasında değerlendirdi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA)  – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün akşam Twitter’da açılan “Ali Babacan ve ODTÜ öğrencileri” adlı sohbet odasına katıldı. Babacan, binlerce kişinin dinlediği odada ODTÜ öğrencilerinin dün kampüste gerçekleştirdiği protestoyu değerlendirdi.

ODTÜ’nün kendisinin de severek okuduğu okulu olduğunu ifade eden Babacan, “Her köşesinde anılarım var. ODTÜ’lü olmakla da gurur duyuyorum” diyerek ODTÜ’deki planlanan programının fotoğraf çekimi olduğunu söyledi.

“ODTÜ’ye girip çıkmak için kimseden izin alacak halimiz yok” diyen Babacan, “Bizim kendimizi anlatacağımız çok ortam ve imkân var. Ama bazı gençlerimiz kendilerini ifade etmekte her zaman ortam bulamıyor. Kampüslerde kendini ifade etmek ihtiyaç. Çok eşit durumda değiliz. Onun için oradaki gençlerin tamamen fikir özgürlüğünü kullandığını düşünüyorum. Şiddete kaçmayacak şekilde yapılan protestolar ve yürüyüşler Anayasamızda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne çok açık hürriyet alanları. Hatta mevzuata göre izin alınmadan yapılması gerekiyor. Bu konularda çok rahat olmamız gerekiyor” dedi.

Geçmişi değerlendirirken bir dönemi tamamen siyah, bir başka dönemi tamamen beyaz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Babacan, “Artılarıyla eksileriyle mümkün olduğunca objektif değerlendirme yapmakta büyük fayda var. Türkiye’nin zamanında başarılı olduğu alanlar oldu. Bunda benim ve arkadaşlarımın da az ya da çok katkısı oldu. Ben hep özgürlüklerden yana oldum. Bugünkü olayları da öyle görüyorum. ‘Ali Babacan’ın konuşmasına karşı bir durum yoktu, gelseydi konuşabilirdi’ diyen arkadaşlar var. Türkiye Komünist Gençliği, Marksist Fikir Topluluğu gibi grupların el ilanları, duvara astığı afişler var. Arkadaşlar konuşmak istiyorlarsa konuşmaya her zaman hazırız. Genel merkezimiz olur, başka bir ortam olur. Ama onlar konuşmaya ve dinlemeye hazır olurlarsa her zaman hazırız. O konuda çok rahat olmaları gerektiğini söyleyeyim açık çek vereyim. Konuşmaktan korkmamamız lazım” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.