Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İzmir’in marina hayali Narlıdere’de gerçek oluyor

İzmir’in marina hayali Narlıdere’de gerçek oluyor
2

Deniz kenti İzmir’in en büyük eksikliği olan özel yatların demirleyeceği marina için Narlıdere Belediyesi, 150 milyon liralık dev projeyi hayata geçiriyor. 8 metre ile 30 metre arası 240 tekne kapasiteli marina, Sahilevleri bölgesinde inşa edilecek. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İzmir’in kaderini değiştirecek projemizi ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile hayata geçireceğiz. 2023 yılında projenin ihalesine çıkıyoruz” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR İGFA- İzmir’in yıllardır hayalini kurduğu kent merkezindeki marina projesi gerçek oluyor. Narlıdere Belediyesi, Sahilevleri bölgesinde, boyu 8 metre ile 30 metre arasında değişen 240 özel motor yatın aynı anda demirleyebileceği marina projesi için düğmeye bastı. Yaklaşık 1 yıl önce proje ihalesi yapılan marina için 2023 yılında ise yapım ihalesine çıkılacak. İzmir’in en özel bölgelerinden birisi olan Narlıdere sınırları içerisindeki Sahilevleri bölgesinde hayata geçirilecek marina, kentin kaderini değiştirecek. Yıllar boyu turizmden hak ettiği payı alamayan İzmir, marina ile Türk ve yabancı bayraklı özel yatların rotasını çevireceği yer haline gelecek. Marinada ayrıca İzmir’in en modern nikah salonu ve tenis kortları da olacak.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILACAK

Marinanın yıl sonunda proje işlemlerinin biteceğini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İş birliği için herkese çok teşekkür ederiz. Proje ihalesi bitti, kurum görüşleri geldi. Bu aylarda ulaşım, altyapı koordinasyon kurulundan izin aldık, zemin etüdü yapacak gemi geliyor. Yaklaşık 15 yerde zemin etüdü yapılacak. Tahmin ediyorum bu yılın sonunda proje ve ruhsat işlemleri bitecek. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihaleye çıkacağız. Biz
bu modele karşı değiliz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Önemli olan hizmetin, yatırımın yapılması. Tabii devleti, belediyeyi zarara uğratmamalısınız. Gerçekçi, yarışmacı bir fiyatla ihaleye çıkacağız. Önümüzdeki yıl yani 2023 yılında da ihaleye çıkmayı planlıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.